Viktória Botošová Samospráva

Brezno zabezpečuje zimnú údržbu na 160 km: Koľko vyčlenilo mesto na celoročnú údržbu ciest a chodníkov?

Brezno zabezpečuje zimnú údržbu na 160 km, pričom zhruba polovica ciest je poľných. Viem koľko vyčlenilo mesto v rozpočte na celoročnú údržbu ciest a chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Brezno zabezpečuje zimnú údržbu na 160 km: Koľko vyčlenilo mesto na celoročnú údržbu ciest a chodníkov?
Zdroj: TASR

Na celoročnú údržbu ciest a chodníkov v meste Brezno je v rozpočte vyčlenených 378 000 eur. Koľko sa z tejto sumy minie v zimnom období, závisí od klimatických podmienok, konštatoval Slavomír Pôbiš, samostatný odborný referent na úseku masmediálnej komunikácie Mestského úradu Brezno.

„Naše Technické služby zabezpečujú zimnú údržbu na približne 160 kilometroch komunikácií, z toho zhruba polovica je ciest asfaltových a druhá polovica poľných. S pluhovaním komunikácií začíname po napadnutí viac ako sedem centimetrov snehu,“ uviedol Pôbiš.

Ako tiež informoval, posypové činnosti robia len Technické služby, a to na celom území mesta. Pri odhŕňaní snehu im však na určitých úsekoch vypomáhajú aj dve dodávateľské firmy. „Na posyp máme k dispozícii dva stroje, no v prípade potreby vieme vybavenie posilniť. S odhŕňaním a pluhovaním pomáha desať kusov techniky, vrátane piatich traktorov a dvoch snežných fréz,“ dodal Pôbiš.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM