Katarína Oravská Rôzne

Bystrá si cez víkend šplhla: Stala sa volebným rekordérom!

Voľby do Európskeho parlamentu poznačil nezáujem voličov, keď ich k urnám pristúpilo iba 13,05 %. V okrese Brezno sa však našli aj obce, kde toto pravidlo neplatilo a účasť výrazne presiahla celoslovenský priemer.

Ilustračný obrázok k článku Bystrá si cez víkend šplhla: Stala sa volebným rekordérom!
Zdroj: Webnoviny.sk

Nízkotatranská rekreačná obec Bystrá v okrese Brezno zaznamenala podľa ŠÚ SR volebnú účasť 32,66 percenta. Čo je nielenže výrazne nad celoslovenským priemerom, ale ide zároveň aj o najvyššiu účasť v našom okrese. Vo voličskom zozname bolo zapísaných 199 ľudí, ktorí odovzdali 63 platných hlasov.

„Starší ľudia chodia pravidelne, berú to ako povinnosť a potom je tu veľa turistov a rekreantov, ktorí v dedine vlastnia aj nehnuteľnosti. V sobotu ich prišlo s voličským preukazom 27. Pri nedávnych prezidentských voľbách ich bolo až okolo 220. Dokonca nám tu zastal celý autobus,“ vysvetlil starosta obce Bystrá Marian Alberty.

Výrazne nadpriemernú účasť zaznamenali v našom okrese aj obce Jarabá (30 %) a Vaľkovňa (24,09 %). Volebná účasť v okrese Brezno (29 obcí a mesto Brezno) bola len 11,22 percenta. Ako sa volilo v našom meste čítajte v článku Oficiálne výsledky volieb: Koho volili do europarlamentu obyvatelia Brezna?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM