Kristína Kožiaková Rôzne

Bystričania sa už teraz tešia na zónu bez peňazí: Zvykli sme si aj v Brezne, bude v tomto roku?

Nechať nepotrebné a použiteľné veci a zobrať si to, čo sa vám hodí. Na túto úspešnú akciu sme si zvykli aj v Brezne. Prečítajte si prvé info o blížiacej sa Zóne bez peňazí, ktorá sa koná v mestách na celom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa už teraz tešia na zónu bez peňazí: Zvykli sme si aj v Brezne, bude v tomto roku?
Zdroj: Dnes24.sk

Na obľúbenú akciu zónu bez peňazí si tentokrát budú musieť Brezňania odskočiť do susednej Banskej Bystrice. Pre Brezno24 to potvrdil Maroš Pavúk jeden s usporiadateľov minulých ročníkov Zóny bez peňazí v Brezne. „Nakoľko sa celoslovenská akcia koná v rovnakom dátume ako Ondrejský jarmok, rozhodli sme sa tentokrát Zónu bez peňazí neusporiadať,“ vysvetlil nám Maroš Pavúk. Výmeny chtivý Brezňania si tak môžu zájst jedine do Banskej Bystrice.

„V sobotu 28. novembra 2015 od 13:00 do 20:00 prebehne Zóna bez peňazí, ktorá sa bude prvýkrát konať v priestoroch Thurzovho domu (Stredoslovenské Múzeum),“ uviedla pre Brezno24 organizátorka akcie Daniela Málusová.

„Ľudia by mali doniesť veci, ktoré sú pekné, dobré a vhodné na darovanie. V predchádzajúcich akciách nám totiž priniesli všetko možné a bolo toho veľmi veľa aj na triedenie. Zvyšné veci, ktoré tam zostanú, pôjdu do krízového centra pre mamičky s deťmi a možno aj do detského domova, podľa toho, koľko vecí nám zostane,“ pokračovala organizátorka.

V rámci akcie podľa jej slov budú prebiehať aj workshopy, dielne pre deti, hudobný workshop, maľovanie na tvár, prednáška z Komunitného centra Fončorda a pripravený bude aj catering pre ľudí. „Na záver, o 18:00 bude aj koncert etnofolkovej kapely Buchajtramka,“ dodala Málusová.

Môže vás zaujímať:

Kameraman Andrej o svadobných videách: Brezňania, zabudnite konečne na trojhodinovú nudu, toto je IN!

PREHĽAD podujatí na celý týždeň: Zaujímavé akcií, ktoré by v Brezne nemali ujsť vašej pozornosti

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM