Jakub Forgács Hokej

Bystričania smútia za Mirom Hlinkom (†42): Desiatky sviečok a dojímavé odkazy pri zimáku

Nečakaná smrť Miroslava Hlinku (†42) zasiahla mnohých. Vzdať česť pamiatke bývalého slovenského hokejistu a asistenta kouča banskobystrických baranov chodia ľudia k zimnému štadiónu. S našim štábom sme sa tam boli pozrieť.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania smútia za Mirom Hlinkom (†42): Desiatky sviečok a dojímavé odkazy pri zimáku
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Vchod zimného štadióna v Banskej Bystrici patrí v týchto dňoch pamiatke na Miroslava Hlinku (†42), asistenta trénera hokejistov spod Urpína. Známy bývalý hokejista sa obesil v nedeľu v Banskej Bystrici v hoteli, v ktorom býval počas pôsobenia pod Urpínom.

Už pri príchode k zimáku je z diaľky neprehliadnuteľná veľká plachta s nápisom „Česť jeho pamiatke“ pri vchodových dverách. Sú na nej vyobrazené meno a tvár Miroslava Hlinku, číslo 30, ktoré nosil na drese a dátumy narodenia, ako aj jeho tragického úmrtia.

Pred dverami horia desiatky kahancov a sviečok. Zapálili ich ľudia, ktorí prišli vzdať česť pamiatke na tohto známeho hokejistu. Niektoré z nich znázorňujú spomínanú tridsiatku, iné zase iniciálky jeho mena.

Pri kahancoch leží aj fotka Miroslava Hlinku s textom „Navždy v našich srdciach“, či niekoľko kvetov vo váze. Tie sú tiež dojímavým dôkazom toho, že na hokejistu, ktorý svoju životnú púť ukončil práve v Banskej Bystrici, ľudia nezabudli.

Pri banskobystrickom zimáku spomínajú na Miroslava Hlinku
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Pri banskobystrickom zimáku spomínajú na Miroslava Hlinku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM