Katarína Oravská Správy

Čata z viac ako sedem stovák nezamestnaných sa pustila do roboty v meste: Čo budú robiť celé leto?

Viac ako sedem stovák uchádzačov o zamestnanie evidovaných na breznianskom úrade práce maká na skrášľovaní nášho mesta. Ich aktivity by sme si mali všimnúť a oceniť po lete.

Ilustračný obrázok k článku Čata z viac ako sedem stovák nezamestnaných sa pustila do roboty v meste: Čo budú robiť celé leto?
Zdroj: TASR

„V rámci spolupráce mesta mesto Brezno s Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny (UPSVAR) Brezno, mesto od začiatku roku 2014, podpísalo dohodu pre poskytnutie ponuky a možnosti práce pre uchádzačov o zamestnanie zaradených do tzv. aktivačných prác na počet 270 uchádzačov plus štyria dobrovoľní koordinátori prác výkonu a na poskytnutie možnosti práce pre odpracovanie dávok v hmotnej núdzi od 1.7.2014 celkovo na ďalších 537 uchádzačov,“ uviedla Elena Gregorová vedúca odboru životného prostredia, rozvojových programov a stavebného poriadku.

Dokopy tak pre mesto takýmto spôsobom pracuje cez 700 nezamestnaných. Uchádzači majú základne, odborné, ale aj vysokoškolské vzdelanie. Makajú v lokalitách verejných priestranstiev mesta v zastavanom území, ale aj vo voľnej krajine. Súčasťou týchto aktivít je aj vzdelávanie uchádzačov o prácu realizované odbornými školeniami UPSVARu. „Cieľom prác je zvýšenie kvality a estetiky priestorov, prípadne súvisiacich objektov slúžiacich verejnosti. Záujem a spoluprácu , ako aj pracovný vzťah k ponúkanej práci zo strany evidovaných uchádzačov a pri samotnom výkone mesto hodnotí kladne,“ povedala Gregorová.

Mesto týmito dohodami s uchádzačom o zamestnanie otvára podľa Gregorovej priestor na ich aktívnu občiansku účasť a aj na občianske spolunažívanie. „Odbor ideovo a aj projekčne pripravil niekoľko veľmi zaujímavých aktivít. Výstupy v realizácii konkrétnych zhotovených diel si verejnosť bude mať možnosť v celosti všimnúť a oceniť v jesenných mesiacoch tohto roku,“ priblížila Gregorová. Ako dodala, aktívna politika trhu práce určite prinesie svoje ovocie v obnovení, sfunkčnení a skrášlení verejných priestranstiev mesta, po ktorom verejnosť tak vytrvalo volá.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM