Jakub Forgács Rôzne

Celokrajské osobitné kontroly na cestách: Jedna prebehla v piatok, tým to ale nekončí!

Na našich cestách sa priestupkov dopúšťajú nielen vodiči, ale častokrát aj cyklisti a chodci. Práve preto vykonala polícia v Banskobystrickom kraji celoplošnú kontrolu, pri ktorej upozorňovala aj na novozavedené povinnosti pre nemotorových účastníkov premávky. A tým to nekončí...

Ilustračný obrázok k článku Celokrajské osobitné kontroly na cestách: Jedna prebehla v piatok, tým to ale nekončí!
Zdroj: TASR

„Polícia v Banskobystrickom kraji vykonala počas piatka celokrajskú osobitnú kontrolu predovšetkým preventívneho charakteru, ktorá bola zameraná na nemotorových účastníkov v cestnej premávke a používanie reflexných prvkov,“ informovala Petra Vašková, hovorkyňa oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Policajti upozorňovali nemotorových účastníkov cestnej premávky na novozavedenú povinnosť používania reflexných doplnkov už nielen mimo obce, ale aj v obci. „Do akcie bolo zapojených celkom 97 policajtov, ktorí počas kontrol zistili až 234 priestupkov. Z uvedeného počtu išlo v 109 prípadoch o priestupky u vodičov motorových vozidiel,“ pokračovala Vašková.

„Čo sa týka nemotorových účastníkov, bolo zistených 8 dopravných priestupkov, kde sa v dvoch prípadoch previnili cyklisti a v 6 prípadoch išlo o priestupky chodcov,“ spomenula hovorkyňa. Tá zaroveň už teraz prezradila, že s cieľom ešte efektívnejšieho pôsobenia na účastníkov cestnej premávky a ich ochranu pred následkami dopravných nehôd na zdraví a živote bude polícia v našom kraji vykonávať dopravno – bezpečnostné akcie opakovane.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM