Katarína Oravská Samospráva

Centrum pre nezamestnaných: V bývalej materskej škole nebude

Spoločnosť žiadala o prenájom pavilónu bývalej materskej školy. Chcela tam vybudovať rekvalifikačné centrum pre nezamestnaných.

Ilustračný obrázok k článku Centrum pre nezamestnaných: V bývalej materskej škole nebude
Foto: Katarína Oravská

Spoločnosť Deutch – Slowakische Akademian žiadala o prenájom nebytových priestorov na ul. 9. mája 55, konkrétne jeden z pavilónov bývalej materskej školy na Mazorníkove.

Prenajať si ich chcela na desať rokov pre rekvalifikačné centrum pre nezamestnaných a servisné centrum pre obce a mesto Brezno za nájom 3 600 eur ročne. Pritom by sa zaviazala investovať do údržby a opravy budovy a zabezpečila rekonštrukciu zatekajúcej strechy.

Finančná komisia odporučila schváliť nájom, komisia rozvoja mesta naopak neodporučila. „Uvedený objekt má byť využívaný pre potreby občanov sídliska, pre jeho záujmy a toto je záležitosť, ktorá by bola až regionálna, nielen mestská,“ vyjadril názor komisie jej predseda Ján Králik.

Podľa žiadateľa pána Nikela, priestory hľadali aj inde, ale neboli vyhovujúce. Podľa jeho slov by sa tu rekvalifikovalo 20 – 30 nezamestnaných z jedného odboru, tých by bolo štyri – päť.

Poslanci žiadosť zobrali na vedomie. Návrh o schválení, resp. neschválení nájmu neprešiel.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM