Katarína Oravská Samospráva

Cesta na Lúčky je záplata na záplate: Pribudnú ďalšie

Poslanci odsúhlasili nevyhnutnú opravu a údržbu cesta na Lúčky. Tá je plná výmoľov. Plátanie sa však ukazuje len ako krátkodobé riešenie.

Ilustračný obrázok k článku Cesta na Lúčky je záplata na záplate: Pribudnú ďalšie
Foto: Katarína Oravská

Poslanci na ostatnom zastupiteľstve schválili nevyhnutnú opravu a údržbu cesty na Lúčky formou vyspravenia výmoľov. Opravu vykonajú technické služby do konca mája.

Podľa mestského poslanca Tomáš Abela, ktorý predložil návrh, je cesta v dezolátnom stave. Mestský poslanec Vladimír Strmeň, ktorý v tejto lokalite žije upozornil, že táto cesta bola opravovaná už niekoľkokrát a dokonca v roku 2012 bola neprejazdná. „Navrhoval by som, aby sme sa touto cestou zaoberali do budúcna komplexnejšie a vyčlenili adekvátne finančné prostriedky a túto cestu spravili tak, aby sme ju nemuseli každý rok opravovať,“ povedal Strmeň. Jej plátanie je podľa neho totiž riešením tak na pol roka.

Podľa slov primátora Jaroslava Demiana nie je najšťastnejším riešením vybrať jednu – dve cesty, ktoré opravia, pokiaľ nepoznajú v akom stave sú všetky ostatné. Môže sa im to totiž vrátiť. „Títo nás pochvália na Lúčkach a vedľa nám povedia, máme ešte v horšom stave cestu a túto opraviť nejdete,“ uviedol Demian.

Abel mu však oponoval, návrh predpokladá len najnevyhnutnejšiu údržbu, aby tade ľudia riadne bezpečne prešli, aby sa na túto cestu nezabudlo. Ako povedal riaditeľ Technických služieb Brezno Tomáš Gaboň najdôležitejšia je cesta k nemocnici, potom sú to trasy autobusov, hlavné mestské ťahy a potom cesty, medzi ktoré patrí aj tá na Lúčky. Súhlasil tiež so Strmeňom, že túto cestu treba riešiť ináč, lebo tam nie je, čo plátať, je tam záplata na záplate.

Cesta na Lúčky je záplata na záplate
13
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM