Katarína Oravská Rôzne

Čo bude v bývalých kasárňach? Brezňania by prijali športovo-relaxačný areál

Bývalé breznianske kasárne sú definitívne predané. Čo vznikne na ich mieste uvidíme. Obyvatelia nášho mesta by však prijali, keby to bolo v ich prospech a mohli by si tu zašportovať, oddýchnuť si či kultúrne sa vyžiť alebo by sa práve na tomto jednom mieste sústredili všetky úrady.

Ilustračný obrázok k článku Čo bude v bývalých kasárňach? Brezňania by prijali športovo-relaxačný areál
Foto: Katarína Oravská

Bývalé Kasárne J. Švermu v Brezne štát predal žilinskej developerskej firme. Tá ich kúpila za účelom realizácie investičného zámeru spočívajúcom prevažne vo výstavbe obchodných jednotiek, bytových a nebytových jednotiek a súvisiacej infraštruktúry, ako aj za účelom realizácie svojich ďalších podnikateľských zámerov. Na to, čo presne z kasární bude, si zatiaľ musíme počkať. Brezňania by si tam vedeli predstaviť viacero alternatív. Viac o predaji čítajte v článku Bývalé breznianske kasárne predané pod svoju hodnotu: Developerská firmy zo Žiliny ich kúpila za viac ako milión eur.

„Mohlo by tam byť študentské mestečko – stredné školy, internáty a podobne,“ povedal 61-ročný Milan.

Študentské mestečko by tam prijala aj Danka z Brezna. „Avšak silno o tom pochybujem, keďže má kasárne v rukách súkromník. Necháme sa prekvapiť,“ dodáva.

„Bolo by dobre, keby tam boli všetky úrady, aby človek mohol všetko vybaviť na jednom mieste,“ uviedol Jožo, ktorý pracuje v železiarňach.

„Hlavne nech tam nie je nič spojené s rómskou problematikou, ako napríklad byty pre Rómov, len to nie,“ povedal Matej (26) z Mazoníka.

„Park kultúry a oddychu, amfiteáter, kúpalisko, lezecké steny, skatepark, bufet, letné kino a tak ďalej,“ napadlo Ivanovi.

39-ročná Zuzka je skeptická: „Určite tam bude niečo, čo aj tak Breznu neprospeje ani nepritiahne ľudí.“

„Toto bola posledná šanca mesta na vybudovanie športovo-relaxačnej zóny vrátanie aquaparku. Brezno totiž má nenavŕtanú termálnu vodu. Mohlo by tu byť kúpalisko, športové centrá, akadémie, parkoviská, volejbalové, tenisové, bedmintonové plochy, letné kino, ubytovanie. Takéto plochy, ktoré boli v Brezne určené na relax, boli zastavané obchodnými reťazcami,“ myslí si Milan.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM