Monika Obrtalová Rôzne

Čo nás čaká a neminie na Vianoce

Mikuláš, anjel a čert zavítajú medzi deti na banskobystrické Námestie SNP už tradične 6. decembra a spolu s darčekmi prinesú aj svetlo. Rozsvietenie vianočného stromčeka symbolicky odštartuje sériu takmer troch desiatok podujatí pod názvom Banskobyst

Väčšina pripravovaných koncertov, programov a tvorivých dielní sa bude niesť v znamení svetla a anjelov. Vianočné osvetlenie bude zdobiť aj centrálny vianočný stromček na Námestí SNP. Tento rok bude srdce mesta krášliť smrek obyčajný, ktorý vyrástol do výšky necelých 17 metrov (obvod kmeňa cca 130 cm) na Slnečnej ulici v Banskej Bystrici. Záhradnícke a rekreačné služby mesta Banská Bystrica zabezpečia výrub stromu v pondelok, 28. novembra o 8.00 hodine. Na hlavnom námestí by zelený symbol Vianoc mali osadiť približne o 9.30 hodine. Zodpovedný za realizáciu je vedúci údržby zelene, Ľubomír Bendík. ZAaRES zároveň zabezpečí aj osadenie vianočných stromčekov na verejných priestranstvách v jednotlivých mestských častiach, okrem Sásovej.

O pravú vianočnú atmosféru sa na Námestí SNP v Banskej Bystrici postarajú aj Vianočné trhy. 16 stánkov s občerstvením bude k dispozícii od 6. decembra do 1. januára 2012, denne v čase od 10.00 do 22.00 hodiny. Remeselníci ponúkajúci vianočné ozdoby zo skla, slamy, betlehemy zo šúpolia, výrobky z dreva, keramiky, kože a ďalšie vianočné drobnosti, rozostavia 40 stánkov v termíne od 12. decembra do 22. december 2011, denne od 9.00 do 19.00 hodiny.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM