Kristína Kožiaková Kultúra

Čo prinesie prvý júnový týždeň do Brezna a okolia? 10 tipov na relax a zábavu

Ani sme sa nenazdali a už nám na dvere klope jún. Aj na prelome mesiaca sa v Brezne môžeme tešiť na množstvo zaujímavých akcií. Prinášame vám ich prehľad v jednom článku.

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie prvý júnový týždeň do Brezna a okolia? 10 tipov na relax a zábavu
Zdroj: Dnes24.sk

VÝSTAVY

1.6. – 28.6.2016 8:00 – 16:00 Brezno, Horehronské múzeum

LADISLAV SZALAI: GRAFIKA

Už po druhýkrát v Horehronskom múzeu bude prezentovať svoju výtvarnú tvorbu Ladislav Szalai z Brezna.

HRALI SME A EŠTE HRÁME

Výstava elektronických rádií zo súkromnej zbierky Ing. Milana Luptáka z Valaskej.

NETRADIČNÁ AKCIA ZUŠ – Talentárium

1.6. 2016 o 17:00, Kultúrny dom Brezno

Haló, všetci menší a väčší je tu váš veľký deň, a preto sme pre vás pripravili niečo extra výnimočné. My učitelia sa oblečieme do vášho detského sveta a ukážeme ti show, akú si ešte nezažil. Čaká ťa tetovanie, grafity dobrá nálada. Príď osláviť svoj sviatok vo veľkom štýle.

ABSOLVENTSKÁ VÝSTAVA ŽIAKOV VÝTVARNÉHO ODBORU ZUŠ

Valaská, kultúrny dom 3.6. – 31.7.2016

Základná umelecká škola vo Valaskej srdečne pozýva všetkých na výstavu prác absolventov ZUŠ. Vernisáž výstavy sa uskutoční 3.6.2016 o 16­.00 v kultúrnom dome vo Valaskej.

JARNÝ LESNÝ BEH

4.6.2016 10:00, Michalová

Obec Michalová pozýva všetkých nadšencov behu na 4. ročník podujatia Jarný lesný beh. Trať v krásnom prostredí obce aj okolitého lesa preverí vašu kondíciu.

FESTIVAL DYCHOVÝCH HUDIEB

4.6.2016 13:00, Valaská, námestie

45. ročník festivalu malých aj veľkých dychových orchestrov s medzinárodnou účasťou. Nadregionálny festival dychových hudieb VALASKÁ so zahraničnou účasťou má v našom regióne veľkú tradíciu a výbornú umeleckú úroveň. Festival sa koná nepretržite už od roku 1971. Každoročne sa festivalu zúčastňuje 8 – 10 dychových hudieb z regiónu a Slovenska a 1 – 2 hudby z ČR resp. z okolitých štátov. Na festivale sa udeľujú aj ocenenia pre najlepších hráčov na dychové nástroje z regiónu, ocenenia pre jubilantov a jubilujúce kapely.

MOTOR STOP DEŤOM

4.júna 2016 o 15:00, Motor Stop Erik Duhan – Zadné Hálny Motor Stop vás pozýva na obrovskú zábavu pre malých i veľkých. Pre deti je pripravené množstvo zábavných súťaží. Predstavia sa Sokoliari kráľa Svätopluka a zahrajú aj Veselí chlapci z Horehronia. O diskotékové tance sa postará dvojica DJ AĎO a RADO. Deti sa môžu tešiť, okrem iného, na zvieratká ako sú ovečky, kozičky, húsky, kačky, holuby aj zajačiky. Ako hosť zavíta aj Lukáš Janoška. Pre dospelákov je pripravená súťaž v krájaní cibule či šúpaní cesnaku.

ALICA V KRAJINE ZA ZRKADLOM

4.6.2016 16:00, Brezno, kino Mostár

Dobrodružný/ro­dinný/fantasy, USA, 2010, 104 min, slovenský dabing, MP, 2D. Vstupné 4 €. V stredu oslavujú deti svoj deň a tak ich môžete zobrať do kina na pokračovanie obľúbenej rozprávky Alica v krajine zázrakov. V pokračovaní Alica po niekoľkých rokoch nájde zrkadlo, cez ktoré prejde do Krajiny zázrakov. Stretáva tam svojich starých priateľov, avšak uletený Klobučník potrebuje jej pomoc. Ako sa príbeh skončí, to už zistíte v kine.

ZRAZ MOTOCYKLOV JAWA 250/350 PERÁK

4.6.2016 8:00 – 10:00, Brezno, námestie

Námestie M.R.ŠTefánika v Brezne zaplnia 4 mája od 8:00 do 10:00 staručké veterány. Už VI. ročník prehliadky motocyklov spojených s jazdou motocyklistov bude tento rok venovaná pretekárovi Mariánovi Hudecovi.

MAŠKRTNÍČEK – NEDEĽNÉ DIVADIELKO PRE NAJMENŠÍCH

5.6.2016 16:00, Brezno, Mestský dom kultúry

Mesto Brezno vás pozýva na nedeľné divadielko pre najmenších. Tentokrát sa na javysko postavia známe televízne postavičky z Maškrtníčka. Televízna relácia na javisku v ktorej sa deti stretnú s maškrtami pre uško, bruško aj dušu.

BICYKLOM POPOD BESNÚ

5.6.2016 9:00, Brezno

SCK Ďumbier pozýva na cyklovýlet: Brezno –Mýto p. Ďumbierom – Mlynná dolina – Kunštová – Horná Jarabá – Dolná Jarabá – Brezno.

Trať bude o dĺžke 34 km. Zraz cyklistov sa plánuje na deviatu hodinuna námesti M.R.ŠTefánika pod Mestskou zvonicou.

Môže vás zaujímať:

Aký je život pouličného hudobníka na Malorke? Brezňan Ľuboš viac odhalil v ROZHOVORE

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM