Kultúra Rôzne

Čo s voľným časom cez prázdniny? Mesto pripravilo jogu v meste i program pre deti

Tradičné Breznianske kultúrne leto poteší živou hudbou na námestí, premietaním filmov pod holým nebom ako aj v synagóge, detským divadielkom či jogou v mestskom parku.

Ilustračný obrázok k článku Čo s voľným časom cez prázdniny? Mesto pripravilo jogu v meste i program pre deti
Zdroj: Dnes24.sk

Počas letných prázdnin samospráva Brezna pozýva na 7 piatkových koncertov, 12 filmových predstavení, 8 nedeľných rozprávok a na bezplatné hodiny jogy.

Leto odštartuje pop rocková kapela Kvet z Alokatu

Počas každého prázdninového víkendu sa na námestí uskutočnia podujatia. Súčasťou bude aj séria sprievodných akcií v synagóge a v mestskom parku.

Piatky od 20.00 budú patriť živej hudbe, každá druhá sobota letnému kinu v parku za kostolom s tým, že projekcie začnú v júli o 21.00 a v auguste o 20.30. Nedele mesto venuje najmenším, ako aj priaznivcom zdravej jogy.

Ako informovala Bibiána Berčíková z odboru kultúry a športu mesta, Breznianske kultúrne leto v piatok 29. júna odštartuje pop rocková kapela Kvet z Alokatu, výbornú zábavu na námestie prinesie aj Tanečný orchester Valaská, folkové skupiny Katea a Los Babracos, známe spevácke duo Mirka a Ondrej či Richad Balog band, s ktorými si návštevníci môžu pripomenúť najkrajšie skladby z diela Jara Filipa, nesporne jedného z najgeniálnejších skladateľov súčasnej populárnej hudby.

Šnúru hudobných vystúpení 17. augusta uzavrie hudobná skupina Pigs ont the wing, ktorá sa od svojho vzniku v roku 2007 sústreďuje na hudobnú tvorbu svetoznámej britskej kapely Pink Floyd.

Premietanie v parku za kostolom aj v synagóge

Premietanie v parku tento rok ponúkne oddychovky, romantiku a veľa humoru. V júli to bude dobrodružný film Winnetou – poklad na Striebornom jazere, vždy úspešná česká komédia Což takhle dát si špenát, v auguste chronicky známy Hriešny tanec či slovenská komédia o legendárnom zbojníkovi Pachovi.

Synagóga sa opäť stane centrom premietania filmových lahôdok, na ktoré je vstup voľný. „Cieľom projektu je, aby čo najviac ľudí malo možnosť vzhliadnuť vybrané dokumentárne filmy o zaujímavých témach z archívu medzinárodného filmového festivalu Jeden svet,“ dodala Bibiána Berčíková.

V júli si nenechajte ujsť Tibet – oheň v krajine snehu,Tvoj čas, Cargo, Zem bridlice, Solárne mamy, Plavbu, Slobodný hlas Egypta, Vízum do raja. Bližšie informácie o každom filme prinášame na strane…

Mesto ponúka aj osvieženie v podobe jogy

Počas kultúrneho leta venovaného občanom Brezna a okolia mesto opäť nezabudlo ani na najmenších. Každú nedeľu o 16.00 v parku pri kostole si deti s rodičmi aj starými rodičmi môžu pozrieť obľúbené rozprávky ako napríklad Dlhý, široký, bystrozraký, Pyšná princezná, Princ Bajaja a mnoho ďalších v podaní hercov divadiel z Hriňovej, Banskej Bystrice, Prešova, Žiliny. V prípade nepriaznivého počasia sa divadielko presunie do mestského domu kultúry.

Nedeľným osviežením od 1. júla do 19. augusta bude joga a a cvičenie Čchi-kung vždy o 10.00 v parku pri kostole. Pre všetkých je zadarmo, priniesť si treba len karimatku a pohodlné oblečenie. O zvyšok sa postarajú inštruktorky.

Zdroj: Mesto Brezno, ilustračné foto

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM