Katarína Oravská Rôzne

Čo s voľným dňom? Takto ho môžete príjemne stráviť...

Zajtra si pripomíname Deň víťazstva nad fašizmom. V kalendári svieti tento deň na červeno, čo naznačuje, že máme aj voľno. Takto ho môžete využiť...

Ilustračný obrázok k článku Čo s voľným dňom? Takto ho môžete príjemne stráviť...
Zdroj: TASR

Ôsmeho mája sa koná už 44. ročník výstupu na Ďumbier. Môžete sa pripojiť k breznianskym turistom a spojiť turistiku s uctením si pamiatky obetí druhej svetovej vojny. Povinné sú pevná obuv a teplé oblečenie. O 8.00 položia účastníci výstupu kytice pri pamätníku M. R. Štefánika na námestí v Brezne. O 8.30 odchádza autobus na Trangošku a Čertovicu, podľa počtu záujemcov. Z tade sa potom pôjde priamo k pamätníku SNP, kde sa položia opäť kytice a následne bude pokračovať výstup až na Ďumbier. Odchod autobusu z Trangošky do Brezna je naplánovaný medzi 15.30 až 16.00.

Slovenský cykloklub Ďumbier má naplánovaný na ôsmeho mája výlet smer Kalište – Baláže. Večer si môžete oddýchnuť pri hrdelnom speve zo Sibíri. O 20.00 v Bombura klube vystúpi hudobník, liečiteľ, biely šaman a učiteľ v jednom. Artem prezentuje spojenie zvukov archaických nástrojov s technikou hrdelného spevu.

Foto: ilustračné

Artem's Song 2
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM