Katarína Oravská Iné športy

Prvá sezóna horehronského cyklobusu: Očakávania sa naplnili, o rok sa pokračuje aj s novinkami!

Tento rok sa mohli turisti premiérovo voziť cyklobusom po Horehroní. Ten napokon nezapadne prachom. V budúcom roku sa na cesty vráti aj s vylepšeniami.

Ilustračný obrázok k článku Prvá sezóna horehronského cyklobusu: Očakávania sa naplnili, o rok sa pokračuje aj s novinkami!
Zdroj: TASR

Cyklobus začal v tomto roku voziť turistov aj po Horehroní, kde bol turistickou novinkou tohto leta. „Do tejto letnej sezóny sme ho spustili v režime tzv. skúšobnej prevádzky, počas ktorej sme chceli “vychytať muchy“ tohto produktu na Horehroní, keďže cyklobus ako taký mal v tomto regióne premiéru. Naše očakávania rozhodne splnil a už teraz vieme, že v budúcom roku ho uvedieme aj s viacerými vylepšeniami,“ zhodnotil výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Nízke Tatry Juh Milan Gemzický.

Čísla síce nie sú ohromujúce, ale postačujú

Cyklobus využívali cyklisti z celého Slovenska, prevažne však jednotlivci alebo skupinky. Rodín bolo menej. Gemzický pokračoval, že čísla prepravených ľudí nie sú ohromujúce, rádovo ide o stovky cyklistov, avšak ako podotkol, pri úvodnej realizácii takého produktu je to postačujúce. Do budúcej sezóny majú podľa neho viacero plánov, trasy by radi ponechali v takej zostave ako počas tohto leta. „Ale ako to bude naozaj, to budeme vedieť až na jar,“ dodal Gemzický.

„Radi by sme sa posunuli aj ďalej, smerom k prameňu Hrona, kde je prekrásna príroda a ešte krajšie cyklotrasy, ale tu zatiaľ nie je záujem o takýto druh turistiky, a samozrejme, príjmov,“ povedal Gemzický s tým, že to závisí od záujmu tunajších podnikateľov a obcí.

Na Horehroní je viac ako 1 300 kilometrov cyklotrás

Cyklobus toto leto premával po Horehroní od Brusna cez Čierny Balog, Zbojskú až na Braväcovo. Na budúce leto do ponuky pribudnú aj výlety lanovkou na Chopok. Toto leto bola súčasne s cyklobusom spustená aj mobilná aplikácia regiónu Horehronie, v ktorej užívateľ nájde informácie o tomto regióne, značené cyklotrasy s bodmi záujmu či trekovanie výletov.

Ako Gemzický v auguste informoval, cyklobus bol financovaný z rozpočtu oblastnej organizácie. Na Horehroní je viac ako 1 300 kilometrov cyklotrás rôznej náročnosti. Trasy cyklobusu vyberali podľa zaujímavostí, respektíve atraktivít, ktoré sa tu nachádzajú.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM