Rôzne Šport

Cyklojazda histórie sa zastavila na Horehroní, podporil ju viceprimátor

Desiatky športových nadšencov sa na prelome augusta a septembra rozhodlo symbolicky prepojiť dva významné slovenské hrady.

Ilustračný obrázok k článku Cyklojazda histórie sa zastavila na Horehroní, podporil ju viceprimátor
Zdroj: Mesto Brezno

Desiatky športových nadšencov sa na prelome augusta a septembra rozhodlo symbolicky prepojiť dva významné slovenské hrady Spišský a Pustý hrad nad Zvolenom v rámci 17. ročníka tradičnej Cyklojazdy histórie. Jej súčasťou bola i horehronská metropola Brezno. Informuje o tom na webe brezniansky magistrát.

„Spišský hrad je podstatne známejší, preto sa zameriavame najmä na náš Pustý hrad, ktorého rozloha je väčšia. V minulosti bol významným správnym centrom značného územia terajšieho Slovenska. V súčasnosti tam prebieha intenzívny archeologický výskum. Postupnou rekonštrukciou sa objekt bývalého hradu stáva atraktívnou lokalitou aj z pohľadu jeho návštevníkov,“ priblížil Peter Drozdík, predseda občianskeho združenia Cyklo Zvolen, ktorý podujatie organizuje.

Tohtoročné podujatie malo „zahrievaciu“ časť v podobe jazdy do a z poľskej Wisly, čím cyklisti za štyri dni prešli celkovo 775 kilometrov. To je identické s výročím obnovenia zvolenských mestských výsad.

Cyklojazdci cestou zo Spiša do Zvolena putovali i Horehroním a zastavili sa v jeho centre. Pelotón privítal brezniansky viceprimátor Ján Králik a pridal sa k zástupcom ďalších samospráv, ktorí Cyklojazdu histórie podporili na ich náročnej trase.

Foto: Mesto Brezno

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM