Jakub Forgács Samospráva

Ďalší kandidát v kraji: Do kresla župana chce zasadnúť aj Marián Kotleba!

O post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa v novembrových voľbách chce uchádzať aj líder Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba. Chce znížiť nezamestnanosť a odstrániť nespravodlivé zvýhodňovanie ľudí, ktorí parazitujú na spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší kandidát v kraji: Do kresla župana chce zasadnúť aj Marián Kotleba!
Zdroj: Webnoviny.sk

Potvrdil to s tým, že sa chce pokúsiť priniesť ľuďom v kraji perspektívu na slušný život. „Ide to tu od desiatich k piatim a postavenie slušných ľudí je dehonestujúce, chceme to zvrátiť,“ uviedol Kotleba. Pripomenul vysokú nezamestnanosť v Banskobystrickom kraji, ktorú podľa neho nie je možné znížiť, ak sa nezmení súčasné vedenie a činnosť kraja.

Chce tiež odstrániť nespravodlivé zvýhodňovanie ľudí, ktorí parazitujú na spoločnosti. Ľudová strana Naše Slovensko chce v regionálnych voľbách postaviť aj kandidátov na poslancov, a to vo väčšine okresov Banskobystrického kraja. Kotleba chce kandidovať aj na post poslanca.

O post predsedu BBSK sa už Marian Kotleba uchádzal v roku 2009, vtedy ako nezávislý kandidát. Už ako kandidát Ľudovej strany Naše Slovensko sa v roku 2010 neúspešne uchádzal aj o post primátora Banskej Bystrice a post poslanca banskobystrického mestského zastupiteľstva. Kandidoval aj vo vlaňajších parlamentných voľbách.

Okrem Kotlebu dosiaľ svoju kandidatúru na post predsedu BBSK pre nadchádzajúce voľby ohlásili europoslanec a súčasný banskobystrický predseda Vladimír Maňka zo Smeru-SD, poslanec Národnej rady SR Ľudovít Kaník z SDKÚ-DS a syn speváka Karola Konárika Karol Konárik za SNS.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM