Katarína Oravská Kultúra

Ďalšia stálica česko-slovenskej hudobnej scény v Brezne: Zavíta k nám Hana Zagorová

V Aréne Brezno sa ozývali už všelijaké hity. Zavítali k nám súčasné kapely, ale aj stálice česko-slovenskej hudobnej scény ako Lucie Bílá či Karel Gott. Breznianske publikum najnovšie poteší Hana Zagorová.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia stálica česko-slovenskej hudobnej scény v Brezne: Zavíta k nám Hana Zagorová
Zdroj: TASR

Jedna z najväčších hviezd česko-slovenskej hudobnej scény – Hana Zagorová príde do nášho mesta. Ako uviedol Miroslav Baran z Mestského športového klubu, jej galakoncert v Aréne Brezno je naplánovaný na 24. mája a odznejú na ňom jej najväčšie hity.

Hana Zagorová sa narodila v Petřkoviciach pri Ostrave. V 1963 na seba upozornila v speváckej súťaži Hľadáme nové talenty. Spoluprácu s ňou okamžite nadviazali Ostravský rozhlasový orchester i vtedy populárna skupina Flamingo. Študovala herectvo. V roku 1968 bola v Zlatom slávikovi už na piatom mieste. Hosťovala v rôznych orchestroch a hudobných skupinách, vystupovala v divadle Semafor. Najväčšie profesionálne úspechy dosiahla s Karlom Vágnerom, ktorý jej v roku 1972 zostavil skupinu a viedol ju. Získala Zlatých slávikov (1977 – 1985), zúčastnila sa mnohých zahraničných festivalov. V roku 1983 získala Zlatú platňu Supraphonu za vyše milión predaných dosiek. Najtypickejší pre ňu je tzv. beatový šansón.

Predpokladaný začiatok predaja lístkov je začiatok februára prostredníctvom. Cena lístka sa pohybuje od 11 do 15 eur.

Foto: ilustračné

Hana Zagorová
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM