Jakub Forgács Správy

Ďalšie dve dievčatá sa otrávili hubami: Opekali si muchotrávky zelené!

Muchotrávka zelená opäť úradovala! Zámena bedle s jedovatou hubou sa vypomstila dvojici dievčat. Po opekaní skončili s bolesťami brucha a zvracaním v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie dve dievčatá sa otrávili hubami: Opekali si muchotrávky zelené!
Zdroj: TASR

Včera sme vás informovali o hospitalizácii rodiny z južného Slovenska, ktorá vo štvrtok pripravovala hubovú polievku. Štyri deti a dvaja dospelí skončili po otrave muchotrávkou zelenou v banskobystrickej nemocnici F. D. Roosevelta.

Mladé dievča (15) bolo vo vážnom stave. „V týchto chvíľach je stabilizované a má sa trochu lepšie,“ povedal dnes pre náš portál Karol Kralinský, prednosta Kliniky pediatrickej anestéziológie a intenzívnej medicíny Slovenskej zdravotníckej univerzity.

V pondelok sa do rúk lekárov dostali aj ďalšie dva prípady otravy muchotrávkou zelenou. „Dve dievčatá z tej istej rodiny v nedeľu večer opekali huby. Mysleli si, že sú to bedle, ale išlo o muchotrávky zelené,“ povedal Kralinský.

Podľa jeho slov obidve dievčatá skončili so zvracaním a hnačkami hospitalizované v banskobystrickej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou. „Momentálne sú v stabilizovanom stave,“ doplnil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM