Katarína Oravská Samospráva

Deň samosprávy v Brezne: Návštevníci sa dozvedia viac o jej fungovaní a vyrazia si aj erb

Prvý novembrový pondelok budú priestory breznianskej radnice otvorené pre všetkých, ktorých zaujíma fungovanie našej samosprávy. Návštevníci sa dozvedia viac o jej histórii a budú môcť diskutovať s jej predstaviteľmi aj prizvanými hosťami.

Ilustračný obrázok k článku Deň samosprávy v Brezne: Návštevníci sa dozvedia viac o jej fungovaní a vyrazia si aj erb
Zdroj: TASR

Mesto Brezno v spolupráci s Radou mládeže mesta Brezna organizuje 4. novembra „Deň samosprávy v Brezne“, ktorý je súčasťou projektu Mladí v Brezne – rande s mestom v rámci programu EÚ Mládež v akcii.

„Program bude prebiehať súčasne na viacerých miestach breznianskeho mestského úradu a študenti, ale aj ostatná verejnosť, ktorú zaujíma dianie v samospráve budú mať možnosť dozvedieť sa viac o jej fungovaní,“ povedala Alena Šperková, asistentka primátora mesta Brezno.

Už od skorých ranných hodín bude v Obradnej miestnosti mestského úradu so zúčastnenými komunikovať primátor mesta so svojím zástupcom. Diskutovať budú na rôzne témy komunálnej politiky.

Návštevníci si budú môcť vyraziť erb

Pracovníci Horehronského múzea v Brezne sa postarajú o prezentáciu histórie mesta. „Návštevníci sa dozvedia zaujímavosti z čias richtárov, spoznajú význam heraldických symbolov, budú si môcť prezrieť insígnie mesta a vlastnoručne vyraziť erb na pamätnú kartu razidlom s erbom mesta,“ priblížila Šperková.

Pripravená je aj prezentácia koncepčných a rozvojových dokumentov mesta a na záver komunikačný tréning v spolupráci so Slovenskou debatnou asociáciou na tému „Brezno a mládež“.

„Podujatie je určené nielen študentom, ale každému občanovi, ktorého zaujíma dianie v meste, jeho história, súčasnosť a v neposlednom rade, jeho budúcnosť,“ uzavrela Šperková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM