Katarína Oravská Rôzne

Deti vysadili v arboréte stromčeky: Po útoku vandalov sa ale areál zmenil na nepoznanie!

V historickom banskom skanzene v Arboréte Banisko pribudli ďalšie malé stromčeky. Prebehlo totiž už druhé sadenie. Rodičia stromčeky posadili pre svoje ratolesti a spoločne sa budú o ne starať. V arboréte však na poľutovnie vyčíňali aj vandali.

Ilustračný obrázok k článku Deti vysadili v arboréte stromčeky: Po útoku vandalov sa ale areál zmenil na nepoznanie!
Zdroj: Dnes24.sk

Ide už o druhé sadenie stromčekom v Arboréte Banisko. Rodičia detí narodených v príslušnom kalendárnom roku mali tak opäť možnosť v areáli historického banského skanzenu vysadiť pre svoje ratolesti stromček, prípadne krík, o ktorý sa budú starať. Na druhé sadenie prišlo tucet rodín s detičkami a tiaž 15 tretiakov zo ZŠ Pionierskej 4.

Prvé sadenie na Banisku sa uskutočnilo ešte v máji. Ako prezradil predseda OZ Horehronská banská cesta, Ľubo Longauer, stromčeky nádherne rastú, majú veľmi dobrú starostlivosť a všetky sú označené tabuľkou s menom dieťatka a dátumom sadenia.

„Pri udržbe areálu nám toto leto „pomáhalo“ aj stádo diviakov a na poľutovanie v poslednej dobe aj niektorí “nenechavci“. Už nám vylomili a ukradli 3 tabuľky s označením (dve sme našli zničené a pohodené v kríkoch) a vytrhli 4 stromčeky. Jeden sme našli pohodený medzi trnkami. Deň pred sadením niekto doviedol 6 kráv a jedného koňa a poriadne nám postúpali a pohnojili areál,“ opísal Longauer.

Foto: HBC

Druhé sadenie stromčekov
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM