Jakub Forgács Správy

Divoké počasie: Silné vetrisko rúcalo stromy a skomplikovalo dopravu!

Počasie ukázalo svoju silu! Kvôli silnému vetru museli zasahovať hasiči. Na cestu padali stromy, tie sa zrútili aj na elektrické vedenie.

Ilustračný obrázok k článku Divoké počasie: Silné vetrisko rúcalo stromy a skomplikovalo dopravu!
Zdroj: TASR

Hasiči mali v našom okrese kvôli silnému vetru dva výjazdy. V prvom prípade sa jednalo o jeden padnútý strom na cestnú komunikáciu pri obci Lom nad Rimavicou. „Pri jeho odstraňovaní zasahovali traja príslušníci OR HaZZ v Brezne,“ informoval Erik Piater, hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ.

Druhý výjazd mali hasiči z Banskej Bystrice pri Hornom Jelenci. „Na linku tiesňového volania bol v pondelok o 22:06 HaZZ požiadaný o pomoc pri odstránení stromov popadaných na vozovke a elektrickom vedení na ceste z Horného Jelenca do obce Rybô,“ uviedol Piater. Na miesto udalosti vyslal operačný dôstojník troch hasičov s technikou a kontaktoval poruchovú službu SSE.

Po príchode na miesto príslušníci zistili, že sa na ceste nachádza väčšie množstvo popadaných stromov. „Tie strhli na zem izolovaný elektrický kábel a zatarasili vozovku v úseku dlhom cca 30 metrov,“ pokračoval Piater. Hasiči pomocou motorovej reťazovej píly popílili kmene stromov a haluzinu uhádzali mimo vozovky.

„Po vyčistení prvého úseku vyčistili ešte jeden cca 10 – metrový úsek a skontrolovali priechodnosť vozovky až po koniec obce Rybô,“ dodal Piater. Na miesto udalosti sa dostavili aj pracovníci havarijnej služby SSE a informovali ich o mieste, kde je spadnutý kábel. O udalosti bol informovaný aj starosta obce Staré Hory.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM