Mário Hanzel Rôzne

Dnes uplynuli 2 roky od tragédie v Polomke

Od tragickej nehody v obci Polomka v okrese Brezno, ku ktorej došlo 21. februára 2009, kedy pri zrážke vlaku s autobusom na železničnom priecestí zahynulo 12 ľudí, uplynú dnes dva roky.

Na železničnom priecestí v Polomke narazil osobný vlak do ľavej strednej časti autobusu, pričom došlo k jeho prevráteniu na pravú stranu a k vykoľajeniu motorového vozňa. Autobus bol takto tlačený 26 metrov až do zastavenia vlaku. Okrem toho, že pri nehode zahynulo 12 osôb, utrpelo šesť osôb ťažké zranenia a 19 bolo ľahko zranených, o čom informuje tlačová správa Železníc SR z roku 2009. V súčasnosti prebieha hlavné pojednávanie s vodičom autobusu Jánom M., ktoré sa začalo 8. októbra 2010. Hrozí mu trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Počas nehody sa v autobuse nachádzali obyvatelia Bánoviec nad Bebravou a okolia, ktorí cestovali na lyžovačku. Pamiatku obetí nehody si v pondelok uctia aj priamo v Bánovciach, o čom informoval primátor mesta Marián Chovanec.

Takmer mesiac od tejto tragickej udalosti na tunajšom železničnom priecestí Železnice SR sprevádzkovali nové signalizačné zariadenie, ktoré vybudovali s nákladmi asi 200 tisíc eur. V minulom roku sa v SR stalo na 2220 priecestiach 50 nehôd, zomrelo pri nich 11 ľudí, z toho deväť chodcov a dvaja vodiči. Ťažko sa zranilo sedem ľudí. (TASR, mh)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM