Katarína Oravská Rôzne

Dni mesta Brezno: Ako bude organizovaná doprava a aké obmedzenia nás čakajú?

Uzávierka ciest, obmedzené parkovanie či nefunkčné autobusové zastávky. To všetko patrí k organizácii Dní mesta. Prečítajte si, aké budú platiť obmedzenia dopravy tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Dni mesta Brezno: Ako bude organizovaná doprava a aké obmedzenia nás čakajú?
Foto: Katarína Oravská / Zdroj: Dnes24.sk

Dni mesta Brezno 2014 sa konajú od 30. do 31. mája, pričom sprievodné podujatia začínajú už 28. mája. V súvislosti s organizáciou dôjde k obmedzeniu dopravy. Čaká nás uzávierka miestnych ciest na Námestí gen. M. R. Štefánika, ulici Boženy Němcovej, časť ulice Malinovského, Hradby, časť ulice školská a parkoviska na severovýchodnej strane námestia a cesty I/66 v úseku od križovatky ul. ČSA – tržnica po svetelnú križovatku na námestí gen. M. R. Štefánika.

Obmedzené bude aj zásobovanie prevádzok na južnej strane námestia. Mesto preto odporúča podnikateľov zabezpečiť si zásobovanie najneskôr do 28. mája. „Parkovanie na severnej časti námestia bude obmedzené v dňoch 28. – 29. mája a vodiči tu nebudú môcť parkovať od 30. mája do 31. mája,“ informuje mesto.

Obmedzenia budú platiť aj pre linky MHD. Dôjde uzávierke miestnych komunikácií a štátnej cesty I/66 v úseku od križovatky ul. ČSA tržnica, po svetelnú križovatku na Námestí gen. M. R. Štefánika Brezno v nasledovnom rozsahu:

  • piatok 30. 05. od 18.00 do 24.00 h
  • sobota 31. 05. od 9.00 do 24.00 h

„Z toho dôvodu nastupovanie a vystupovanie na linky MHD a prímestských liniek prechádzajúcich mestom bude v uvedených dňoch realizované len na zastávkach na ul. Rázusova, hlavná autobusová stanica a na zastávkach pod LIDL-om. Z dôvodu zachovania plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky budú autobusové zastávky na ul. Švermova, ul. Fr. Kráľa a ul. ŠLN nefunkčné,“ uvádza mesto. Autobusy tu teda v hore uvedenom čase nebudú zastavovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM