Katarína Oravská Samospráva

Do lesa len na turistiku: Platí zákaz ich využívania verejnosťou

Na opekačku v tunajších lesoch zabudnite. Obvodný úrad vydal zákaz využívania lesov verejnosťou. Netýka sa turistických chodníkov a cyklotrás.

Ilustračný obrázok k článku Do lesa len na turistiku: Platí zákaz ich využívania verejnosťou
Zdroj: TASR

Kvôli počasiu, ale aj zberačom lesných plodov

Oddnes až do konca augusta platí zákaz využívania lesov verejnosti, a to na území NAPANT-u a v jeho ochrannom pásme na kalamitných plochách až po hornú hranicu lesa. Informovala nás o tom Jana Golianová z Obvodného lesného úradu v Brezne. Uvedený zákaz sa netýka značených turistických chodníkov a cyklotrás. Zákaz vydal Obvodný lesný úrad v Brezne na žiadosť Odštepného závodu Beňuš z dôvodu extrémne suchého a teplého počasia, zvýšeného počtu zberačov lesných plodov, a s tým spojeného mimoriadneho nebezpečenstva.

Platí až do odvolania

Zákaz využívania lesov verejnosťou platí na lesných pozemkoch hlavný a bočné hrebene Nízkych Tatier, horná hranica lesa, dolina Mlynná, Jasenok, Kumštová, Bachláč, Jarabá, Široká, Čertovica. Uvedený zákaz sa netýka značených turistických chodníkov a cyklotrás, tiež lesov v blízkosti obytných zón a sídiel obcí a mesta Brezna. Zákaz vydal brezniansky lesný úrad na základe žiadosti Lesov mesta Brezno z dôvodu mimoriadne veľkého nebezpečenstva vzniku požiarov. Tento zákaz platí až do odvolanie. Vydali ho ešte minulú stredu po tom ako požiar v národnom parku nad Jarabou zničil 20 árov lesa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM