Katarína Oravská Rôzne

Do nášho mesta pribudlo 37 nových občanov: Môžu mať svoj stromček v novovznikajúcom arboréte

Narodilo sa vám v tomto roku dieťatko? Teraz môže mať svoj vlastný strom či krík v arboréte. Okrem toho sa v areáli môžete starať o kúsok záhrady a zberať úrodu.

Ilustračný obrázok k článku Do nášho mesta pribudlo 37 nových občanov: Môžu mať svoj stromček v novovznikajúcom arboréte
Zdroj: TASR

Poslanci ešte v minulom roku schválili prenájom pozemkov na Banisku Občianskemu združeniu Horehronská banská cesta. Združenie pripravilo s spolupráci s mestom výstavbu areálu historického banského skanzenu Arborétum Banisko.

Plán sa začína napĺňať. O rozvoj arboréta sa postarajú aj samotní obyvatelia, respektíve rodičia tohtoročných novorodencov. Počas prvých mesiacov tohto roka do nášho mesta pribudlo 37 nových občanov. Práve pre tieto deti sa organizuje prvé sadenie stromčekov. Prebehne 2. mája o 13.00.

Rodiča majú možnosť v areáli vysadiť pre svoje narodené dieťatko stromček alebo krík. O ten sa budú starať a navyše sa môžu starať aj o kúsok záhrady s maximálnou rozlohou dva metre štvorcové, a teda aj zberať úrodu z už existujúcich, prípadne novovysadených stromov a kríkov. Na to, aby ste sa mohli na tejto výsadbe podieľať, je potrebné vyplniť prihlášku. Nájdete ju TU. Poslať ju treba do 29. apríla.

Sadenie prebehne aj na jeseň. Sadbový materiál zabezpečí Občianske združenie Horehronská banská cesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM