Katarína Oravská Samospráva

Dopravné ihrisko v Brezne opäť ožije: Svojmu názvu dá zadosť

Dopravné ihrisko pri Hrone už dlhé roky neslúži ako dopravné. Toto sa však má zmeniť. Mestskí poslanci odklepli žiadosť o jeho prenájom.

Ilustračný obrázok k článku Dopravné ihrisko v Brezne opäť ožije: Svojmu názvu dá zadosť
Foto: Katarína Oravská

Dopravné ihrisko pri Hrone aktuálne slúži ako rekreačno-relaxačná zóna pre obyvateľov Brezna. Chodia tam na prechádzky rodiny s deťmi či psíčkari. Taktiež slúži na športovanie. Ľudia sa tam chodia bicyklovať či korčuľovať alebo si len tak si posedieť na lavičke.

Dopravná výchova pre žiakov základných škôl

V rámci majetkových záležitostí mestskí poslanci na zastupiteľstve prebrali aj žiadosť o prenájom pozemku pod dopravným ihriskom. Pozemok si chce prenajať Občianske združenie Balockô dobrô. Plánuje dopravné ihrisko oživiť, aby opäť slúžilo svojmu účelu, aký má uvedený aj v samotnom svojom názve. Zástupca združenia predniesol poslancom svoje ambície: „Zámerom je celé ihrisko dostať do pôvodného stavu.“ Zahŕňa to podľa neho vyčistenie, osadenie dopravných značiek prípadne aj svetelných semaforov. Občianske združenie plánuje vyučovať dopravnú výchovu. Začať chce od prvého stupňa základných škôl v našom meste a neskôr sa rozšíriť do celého okresu. Okrem vyučovania majú na ihrisku prebiehať aj kultúrno-športové akcie súvisiace s dopravným poriadkom. Výučba bude prebiehať formou krúžku.

Napriek oploteniu bude ihrisko verejne prístupné

Ihrisko nový nájomca oplotí a bude strážené. Napriek tomu má byť voľne prístupné všetkým každý deň vrátane víkendov. „Pokiaľ nebude prebiehať dopravná výchova, počas dňa bude areál voľno prístupný. Uzatvárať ho budeme po nejakej 11. hodine večer,“ doplnil zástupca združenia Balockô dobrô. Zatvárať sa bude preventívne, aby nedochádzalo k devastácii majetku a krádežiam.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM