Katarína Oravská Od Vás

Doteraz nepublikované zábery z ulíc Brezna: Náš čitateľ našiel v rodinnom archíve skutočné unikáty!

Náš čitateľ Jozef našiel v rodinnom archíve zaujímavé fotografie. Desiatky rokov staré fotografie majú historickú hodnotu. Sú na nich “mostárenci“ na tatrovke so žeriavom.

Ilustračný obrázok k článku Doteraz nepublikované zábery z ulíc Brezna: Náš čitateľ našiel v rodinnom archíve skutočné unikáty!
Zdroj: Dnes24.sk

Na 1.mája sme vám priniesli archívne fotografie z prvomájových osláv v našom Brezne. Zaujali nášho čitateľa Jozefa. Neváhal a poslal nám aj svoje fotografie. Pozrite, aké unikáty skrýval jeho rodinný archív.

Pán Jozef Krella nám poslal tri fotografie. Dve so žeriavom sú z jedného roku, jedna je na námestí, druhá na Rázusovej ulici. „Tretia je tiež na námestí v Brezne ale staršia predpokladám, že z obdobia výroby železničných vagónov Mostárni Brezno,“ opísal pán Krella.

Fotografie pochádzajú z jeho rodinného archívu po otcovi, ktorý je pravdepodobne vodičom Tatry 111. Presné roky ich vzniku však už povedať nevie. Pán Krella odhaduje, že foto s maketou oceľového mosta je z druhej polovice 50. rokov.

„Foto so žeriavom asi MB-80, neviem povedať presné typové označenie, je z rokov 1964–1965. Osoby na fotografii sú pracovníci Mostárne Brezno n.p. Okrem môjho otca som väčšinu poznal. Na fotografii ako dieťa som aj ja s mladším bratom v bielych košeliach bez baretky,“ dodáva pán Krella.

Foto: Archív Jozef Krella

Doteraz nepublikované zábery
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM