Katarína Oravská Rôzne

Dovolenkujúci Brezňania: Vieme, kam cestujú najradšej

Klasika či exotika? Cestovky nám prezradili, kam to tento rok najviac láka Brezňanov.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenkujúci Brezňania: Vieme, kam cestujú najradšej
Zdroj: TASR

Obdobie, keď na niekoľko dní či týždňov opúšťame svoje domovy je v plnom prúde. Ktoré destinácie patria k najskloňova­nejším? „Najlepšie sa predáva Chorvátsko, a to viac rokov po sebe. Medzi ďalšie patria Bulharsko a Turecko,“ opisuje dovolenkové chúťky Brezňanov Igor Kupčok z CK Jamig. Ako pokračoval predajnosť arabských krajín, Egyptu a Tuniska, poklesla, kvôli neistej situácii v týchto krajinách.

„Teraz v letnej sezóne je to Turecko, Grécko, Sardínia a samozrejme, ak keď pomenej v tejto sezóne aj kvôli nezmyselnej medializácii údajných záplav v Bulharsku, mimochodom, žiadne tam nie sú, zaplavilo jednu štvrť vo Varne, čo je 150 kilometrov od najviac navštevovaných letovísk, aj to Bulharsko a Chorvátsko,“ povedala Jana Darovníková z CK Darka Tour.

A čo nie celkom tradičné kúty sveta? „Novou zaujímavou a finančne najdostupnejšou destináciu je Albánsko. Bol už aj uskutočnený prvý charterový let vôbec a to práve medzi Bratislavou a Tiranou,“ uviedol Kupčok. Podľa neho bude populárnosť tejto destinácie výrazne stúpať a aj podľa osobnej skúsenosti ju môže sám odporučiť. Z exotických destinácií uviedol tiež Dubaj a Thajsko. „Exotické zájazdy sa teraz kupujú pomenej, kvôli obdobiu dažďov, tie skôr v období jeseň až apríl,“ priblížila Darovníková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM