Katarína Oravská Rôzne

Dušičkový tovar: Aké sú ceny živých kvetov či vencov na tržnici?

Sviatok všetkých svätých sa blíži. Na cintoríny neprichádzame s prázdnymi rukami. Sviečky, vence i živé kvety. To všetko položíme na hroby svojim blízkym. Zmenili sa ich ceny oproti minulému roku? Spýtali sme sa na breznianskej tržnici.

Ilustračný obrázok k článku Dušičkový tovar: Aké sú ceny živých kvetov či vencov na tržnici?
Foto: Katarína Oravská

Tak ako regály obchodov menie tovar podľa sviatkov, aj na tržnici už s predstihom nájdeme okrem sezónneho ovocia a zeleniny aj sortiment súvisiaci s blížiacimi sa dušičkami. „Všetko sa predáva dobre, umelé aj živé kvety,“ povedala nám jedna z trhovníčok v Brezne, ktorej stánok bol plný zákazníkov. Ako pokračovala, ceny živých kvetov sa pohybujú od 2,50 do 5 eur, umelých od troch do desať eur. „Ceny sú podobné ako minulý rok,“ dodala.

„Predávame umelú borovicovú čečinu, veľké, malé gule, rôzne vetvy. Všetko vyrábame v Brezne, nemáme žiadnu poľskú čečinu, všetko je slovenské,“ prezradila trhovníčka Mária Kirdajová. Ako pokračovala ceny sa im vôbec nezmenili, v ich stánku nakúpite od 5,60 do 12,50 eur. „Ľudia ešte chodia poslabšie, dúfam, že to ešte príde,“ dodala.

Dušičkový sortiment
1
Galéria
Dušičkový sortiment
4
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM