Katarína Oravská Krimi

Dych vyrážajúca bitka na námestí: Dušana (28) a Karola (14) obvinili z výtržníctva!

V polovici januára došlo v centre mesta k bitke. Útok nikto nenahlásil. Polícia napriek tomu už obvinila dvoch mladíkov.

Ilustračný obrázok k článku Dych vyrážajúca bitka na námestí: Dušana (28) a Karola (14) obvinili z výtržníctva!
Zdroj: TASR

V stredu sa začalo trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva. Stíhanie sa týka bitky, ku ktorej došlo 16. januára na Námestí Dr. Vladimíra Clementisa v Tisovci. „Na tomto verejnom priestranstve došlo k fyzickému napadnutiu 41-ročného muža z Tisovca, ktorého najprv strčili na zem a následne ho kopali po celom tele. Jeho zranenia si však nevyžiadali lekárske ošetrenie,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Polícia sa o celom incidente dozvedela na základe videozáznamu, ktorý bol zverejnený na jednej z internetových stránok, pričom o existencii záznamu ich do tej doby nikto neinformoval. Poškodený, ani nikto zo zúčastnených tento prípad na políciu neoznámili.

„Udalosť sme začali okamžite preverovať, aj napriek tomu, že samotný poškodený nemal záujem túto udalosť na polícii oznamovať,“ podala Vašková a ďalej pokračovala. „Po preverovaní a následnom získaní informácií sme už počas včerajšieho dňa zistili osoby páchateľov a v tejto súvislosti bolo vznesené obvinenie za prečin výtržníctva dvom osobám. Ide o 28-ročného Dušana a 14-ročného mladistvého Karola, 14-ročný mladík sa už začiatkom januára tohto roku dopustil zločinu lúpeže v Tisovci, za ktorý bol 22. januára 2014 políciou zadržaný.“ Karol bol sudcom okresného súdu vzatý do vyšetrovacej väzby, kde sa nachádza aj v súčasnosti. Druhý z obvinených z výtržníctva, 28-ročný Dušan je v súčasnosti stíhaný na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM