Monika Obrtalová Rôzne

Elektronické aukcie znížili cenu nákupov

Firmy pred vstupom do súťaže zložili aj zábezpeku, aby víťazi elektronickej aukcie neodstúpili od podpisu zmluvy. Banskobystrický samosprávny kraj pokračuje v transparentnom nakupovaní. Dvoma elektronickými aukciami sa mu tento týždeň podarilo znížiť

Informovala o tom Iveta Kureková z kancelárie predsedu BBSK. „Podmienky úvodnej verejnej súťaže na nákup čistiacich a toaletných potrieb pre Úrad BBSK a organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK splnilo päť firiem, ktoré predložili aj cenové ponuky,“ pokračovala Kureková. Najnižšia bola vo výške 82.929,4 eura. Následnou elektronickou aukciou, ktorá trvala takmer dve hodiny, sa podarilo cenu znížiť až na 65 tisíc eur.

Do druhej súťaže na nákup kancelárskych potrieb pre Úrad BBSK a organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK sa zapojilo šesť uchádzačov. Najnižšia úvodná cenová ponuka bola 88. 674,27 eur. Vysúťaženou e-aukciou sa za viac ako osem hodín znížila cena na 49 500 eur.

Firmy pred vstupom do súťaže zložili podľa vedúceho Odboru hospodárskej stratégie a riadenia majetku Úradu BBSK Maroša Hrádelu aj zábezpeku, aby víťazi elektronickej aukcie neodstúpili od podpisu zmluvy.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM