Kristína Kožiaková Rôzne

Festival, aký sme v Polomke ešte nezažili: Vo veľkom sa bude variť vychýrená dobrota!

Máte radi tradičné jedlá a trúfate si, postaviť sa nad kotlík? Už onedlho si tímy zmerajú sily v umení prípravy jedla, ktoré je všetkým dobre známe. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Festival, aký sme v Polomke ešte nezažili: Vo veľkom sa bude variť vychýrená dobrota!
Zdroj: TASR

Fanúšikovia dobrého jedla, zbystrite pozornosť! Obec Polomka pripravuje prvý ročník Gastrofestivalu vo varení gulášu. Konať sa bude už v sobotu 11. júna 2016 na starom futbalovom ihrisku v Polomke od 10:30. Prezentácia bude v deň konania Gastrofestivalu na mieste súťaženia od 9.30 do 10.00 hod.

Súťaží budú družstvá pozostávajúce minimálne z troch členov. Súťažiaci si môžu suroviny pripraviť už doma. Kotlík na svoju dobrotu si musí každé družstvo zabezpečiť samé. Drevo na varenie zabezpečuje organizátor. Podľa informácií od organizátora je dovolené aj vlastné drevo alebo iná alternatíva paliva.

„Čas na varenie gulášu od odštartovania súťaže je štyri hodiny. Odobraté vzorky gulášu bude vyhodnocovať porota. Veríme, že toto podujatie prispeje k dobrej nálade a navareným gulášom každé súťažné družstvo pohostí svojich rodinných príslušníkov a priateľov, ktorí ich počas súťaženia budú povzbudzovať,“ informuje na svojom webe obec.

Ako ďalej prezradili na obecnom úrade v Polomke, ide o nultý ročník a sami sú v očakávaní, koľko ľudí sa zúčastní. Preto zatiaľ neuvažovali nad sprievodnými akciami. „Nie sme obmedzení počtom súťažiacich. Kto sa prihlási môže prísť,“ povedali nám v obci.

Víťazi súťaže budú ohodnotení vecnými cenami.

Môže vás zaujímať:

Dedina pri Brezne je priam nabitá atrakciami. Vlak na ihrisku aj fašiangy rovno na svahu

Zábava, relax aj športové vyžitie. Čo všetko prinesie nový týždeň v Brezne a okolí?

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM