Kultúra

Folkové Vianoce v Brezne budú bohaté na regionálne výrobky a historický šerm

11. ročník predvianočného festivalu prináša okrem očakávaných večerných koncertov aj denný program. O hudobnú náplň sa postarajú traja interpreti v jediný večer.

Ilustračný obrázok k článku Folkové Vianoce v Brezne budú bohaté na regionálne výrobky a historický šerm
Zdroj: TASR

Od ranných hodín bude 22. decembra v breznianskej synagóge prebiehať Drobný trh, kde si návštevníci budú môcť pozrieť a zakúpiť výrobky spod šikovných rúk regionálnych výrobcov. Počas trhov navyše prebehne aj ukážka historického šermu.

Rodinné zoskupenie

O hudobnú náplň festivalu sa tento rok postarajú traja interpreti v jediný večer. Tradičným lídrom programu bude opäť rodinné zoskupenie Geišbergovcov, ktorí tento rok zavítajú spolu so špeciálnym hosťom, klaviristom a skladateľom Danielom Špinerom.

Lákadlom okrem nich bude však aj mladá hudobníčka z Polomky, Katarína Máliková, ktorá sa vyšvihla medzi špičku slovenskej folk/world music.

Počas celého festivalu bude v synagóge prístupné aj občerstvenie vo forme teplého čaju, kávy, či punču, ale aj piva, chrumkavých pagáčov a voňavých mandariniek.

Pomoc Karinke

Súčasťou programu bude aj tombola s možnosťou vyhrať poukážku na wellness v hoteli Partizán. Občerstvenie bude k dispozícii za dobrovoľný príspevok, ktorý spolu s výťažkom z predaja produktov Drobného trhu bude použitý na poskytnutie pomoci zdravotne postihnutej Karinke Stančokovej.

Ak sa rozhodnete prísť na toto podujatie, vstupenky sú v predaji v Turisticko-informačnej kancelárii za 15 eur.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM