Katarína Oravská Od Vás

Fotka, z ktorej sa Brezňania smejú, aj boja zároveň: Veď my už kúpalisko máme!

Téma kúpaliska v Brezne je opäť živá. Fotka na sociálnej sieti znova rozvírila vášnivú diskusiu.

Ilustračný obrázok k článku Fotka, z ktorej sa Brezňania smejú, aj boja zároveň: Veď my už kúpalisko máme!
Foto: Katarína Oravská

Pred nedávnom sa pod našimi články rozvírila búrlivá diskusia ohľadne kúpaliska. Predchádzal tomu návrh, ktorý sa dostal na júlové mestské zastupiteľstvo. Vladimír Zvarík by si chcel od meste prenajať časť pozemku na Banisku za obchodným centrom a vybudovať tam tréningovú plochu pre výučbu golfu a v zime lyžiarsky vlek pre malé deti.

Breznianski poslanci tento zámer uvítali. Treba však povedať, že ho len zobrali na vedomie. Pozemok totiž aktuálne nemohli prenajať, lebo už v nájme je, a teda sa žiadosťou budú pravdepodobne opätovne zaoberať. Obyvateľom sa však nápad pozdával už menej a pod článkom na našom Facebooku vášnivo diskutovali. Podľa viacerých je to zbytočnosť a radšej by uvítali kúpalisko.

Na diskusiu sa rozhodol reagovať aj samotný primátor. Tomáš Abel pripomenul, že so zámerom vybudovať kúpalisko zatiaľ nikto neprišiel a preto pripadá do úvahy jeho realizácia len cez mesto a z vlastných zdrojov. Brezňanov upokojil, že mestskému úradu uložil úlohu nájsť vhodné plochy na vybudovanie kúpaliska, aquaparku (možné len s investorom) alebo prírodného (Bio) kúpaliska v Brezne.

Téma kúpalisko v Brezno však opäť vstala z popola. Komunita na sociálnej sieti Naše Brezno totiž zverejnila fotku schátraného vonkajšieho bazénu pre krytou plavárňou na Mazorníkove aj s textom Kto to chcel kúpalisko? Veď jedno v Brezne už máme! A ako vidíte, je aj navštevované. :) Na fotke vidno aj ľudí, pravdepodobne obyvateľov spoza plota, ktorí sa močia vo vode, ktorá tu zostala po daždi.

U Brezňanov fotka opäť vyvolala búrlivé reakcie. Prečítajte si niekoľko z nich. „Riadny hnoj tam je, hm… Za 5rokov bude z tej bytovky druhý dom hrôzy… Niežeby ste toto dali trochu do poriadku, ale radšej postavíte ihrisko na poslednej voľnej lúke v Brezne,“ napísal Maťo.

„Táto fotka je fakt strašná a aj s tou krásnou oku lahodiacou udržiavanou stavbou za “bazénom“. To je z hororu, nie,“ pýta sa Michal.

„Pozerám, že najvyhľadávanješie slovo pre Brezňana je kúpalisko,“ smeje sa Ondrej. „Ktorý normálny turista pri návšteve Brezna by sa išiel prejsť na plaváreň pešo. Sám som mal obavy,“ komentoval Carlton. „Lepšie ako v Tatralandii,“ uzavrel Ľubo.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM