Šport

FOTO: Brezňania Šima a Hasilla na pretekoch šťastie nemali

Kým biatlonistky Anastasia Kuzminová a Brezňanka Paulína Fialková sa tešili z úspechov TOP 5, športovci Michal Šima a Tomáš Hasilla skončili medzi poslednými.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Brezňania Šima a Hasilla na pretekoch šťastie nemali
Zdroj: TASR

Vo vytrvalostných pretekoch mužov sa na 20 km trati stal olympijským víťazom Nór Johannes Thingnes Boe, od strieborného Slovinca Jakova Faka ho delilo 5,5 sekundy a od bronzového Rakúšana Dominika Landertingera 14,2.

Zo štvorice slovenských biatlonistov skončil v Pjongčangu najlepšie 34. Matej Kazár (+3:48,6), 84. dobehol Martin Otčenáš (+9:12,2), 85. Michal Šima (+9:48,5) a 86. Tomáš Hasilla (+10:51,4). Poslední dvaja sú rodákmi z Brezna.

Biatlonový areál v Alpensii musel v jednom dni zvládnuť až dvoje vytrvalostných pretekov, keď k pôvodnému termínu mužov sa priradili aj ženy.

Ženy v TOP 5

Po veľkej slovenskej radosti zo striebra Anastasie Kuzminovej a 5. miesta Paulíny Fialkovej sa o podobný prienik snažili aj slovenskí muži, aj keď to mali v tvrdej konkurencii nesmierne ťažké a ani jeden zo štvorice nepatril k favoritom.

Prekvapiť v pomerne priaznivom počasí s mínus tromi stupňami mohli najmä Otčenáš a Kazár, ani im sa to však nepodarilo.

FOTO: Brezňania Šima a Hasilla na pretekoch šťastie nemali
9
Galéria
Zdroj: TASR

Slovákom nevyšla streľba a aj bežecky zaostávali. Otčenáš po nevybielenom hneď prvom terči (strelecká bilancia 1–2–0–2) minul aj druhý a piaty stojkový a už to mal veľmi ťažké, navyše ďalšie minúty navyše pridal pri záverečnej streleckej snahe. Kazár (0–1–1–0) sa pomýlil pri druhej streľbe na piatom terči, pri tretej opäť na piatom.

Silné kŕče

„Chcelo to aspoň o jednu chybu menej, bolo by to veselšie. Som celkom spokojný, keby ešte beh vyšiel lepšie, ale aj ten som absolvoval v rámci mojich možností. Dokázal som udržať hlavu na všetky štyri streľby. Vietor sa menil, raz fúkalo, inokedy nie, bolo potrebné správne reagovať. Toto sú preteky o streľbe, takže je to pre hlavu náročné,“ povedal Kazár v cieľových priestoroch.

Hasilla (3–1–3–2) a Šima (1–1–2–2) skončili spolu s Otčenášom, ktorý dokončil cez silné kŕče v nohách, až na úplnom spodku výsledkovej listiny.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM