Aktualizované Krimi

FOTO: Ďalší výjazd hasičov: Nad Polomkou sa opäť vznášal dym

Požiar lesa pri obci Polomka v okrese Brezno sa hasičom podarilo lokalizovať v sobotu. Dnes sa hasičské autá rozhúkali opäť.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ďalší výjazd hasičov: Nad Polomkou sa opäť vznášal dym
4
Galéria
Zdroj: Janka Poštová

Oheň zachvátil mladý les ešte vo štvrtok (13.9.) po 11.00 h. Hasičom prácu od začiatku komplikoval silný vietor a ťažko dostupný terén. Podľa informácií Zuzany Farkasovej z Prezídia HaZZ z piatka dopoludnia zasiahol požiar plochu asi šesť hektárov.

Pri udalosti zasahovali hasiči z Modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí Stred a Západ, ako i hasiči z Pliešoviec, Žiaru nad Hronom, Novej Bane, Rimavskej Soboty, Rožňavy, Zvolena a Brezna. Podporu zo vzduchu poskytoval vrtuľník Leteckého útvaru ministerstva vnútra i ministerstva obrany.

Na mieste udalosti zasahovalo okolo 80 ľudí, profesionálni i dobrovoľní hasiči a pracovníci lesov. Spotrebovali odhadom 300-tisíc litrov vody z bambi vakov a cisterien. HaZZ bude počas víkendu situáciu monitorovať a uhášať prípadné ohniská.

Dnes, v utorok 18. septembra, sa nad miesto požiaru opäť vznášal dym. Informáciu o tom, či sa rozhorelo pôvodné ohnisko, alebo je to nový požiar na inom mieste, hasiči zatiaľ nezverejnili.

Zásah hasičov potvrdili portálu pluska.sk aj na Obecnom úrade v Polomke. „Áno chodia sem hasiči a opäť horí. Nevieme v akom rozsahu to môže byť, pretože vietor dnes fúka opačným smerom. Snáď sa im to podarí čo najskôr uhasiť,“ povedali denníku Plus JEDEN DEŇ.

Požiar nad Polomkou
4
Galéria
Zdroj: Janka Poštová
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM