Krimi

FOTO: Ďalšia nehoda motocyklistu, až dvaja chlapci sa ťažko zranili

Polícia v Brezne objasňuje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v stredu (29.8.) o 22.45 hodine v Jasení.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ďalšia nehoda motocyklistu, až dvaja chlapci sa ťažko zranili
4
Galéria
Zdroj: KR PZ BB

Motocykel Kawasaki, ktorý bol bez evidenčného čísla, viedol 17-ročný vodič z Predajnej. Jazdil v smere Jasenie – Predajná a pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť motocykla svojim schopnostiam a po prejdení pravotočivej zákruty prešiel s motocyklom do protismeru.

Zišiel mimo vozovku do trávnatej časti a po prejdení takmer 16 metrov narazil do betónového stĺpa. Na motocykli bol aj 17-ročný spolujazdec z Jasenia, pričom sa obidvaja ťažko zranili.

Ani jeden z nich nemal na hlave prilbu, obidvaja utrpeli mnohopočetné zlomeniny tvárových kostí. Vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia, na prípadné zistenie alkoholu bol u neho nariadený odber krvi.

Motocyklisti majú oproti vodičom v autách veľkú nevýhodu, pretože pri páde nie sú dostatočne chránení. „Snáď už ani netreba zdôrazňovať potrebu nosenia ochranného oblečenia, chráničov a prilby. Reflexné prvky sú rovnako dôležité. Vždy treba jazdiť podľa svojich schopností a zručností, prispôsobiť jazdu stavu vozovky, počasiu a ďalším okolnostiam, ktoré možno predvídať,“ uviedla k prípadu Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Polícia dôrazne žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy.

Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Akákoľvek aktivita Policajného zboru, či už ide o preventívne akcie, napomenutia, alebo varovania, nie je účinná bez podpory samotných účastníkov cestnej premávky.

Nehoda motocyklistu
4
Galéria
Zdroj: KR PZ BB
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM