Rôzne

FOTO: Desiatky Brezňanov si pripomenuli krásny sviatok. I tí, ktorí to mamám ešte nepovedali

Malí, veľkí a dokonca i tí najmenší, ktorých slovo "mama" z úst ešte nikdy nezaznelo. Námestie v Brezne zaplnili ľudia, ktorí si pripomenuli krásny

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Desiatky Brezňanov si pripomenuli krásny sviatok. I tí, ktorí to mamám ešte nepovedali
14
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno

Za jedinečnú a nenahraditeľnú úlohy matky sa na námestí poďakovalo množstvo návštevníkov, ktorí v jeden deň povýšili materstvo na najvyššiu hodnotu v spoločnosti. Do Brezna dorazil už 8. ročník Míľa pre mamu.

Kultúrno-zábavná akcia pre malých aj veľkých sa uskutočnila pod záštitou primátora Tomáša Abela, ktorý podujatie odštartoval slávnostným prestrihnutím pásky a spolu s rodičmi prešiel symbolickú míľu. Všetkým mamám poprial veľa lásky, zdravia a šťastia v živote, poďakoval sa za ich trpezlivosť a dobro, ktorým sú v našich životoch.

Podujatie s názvom Míľa pre mamu organizuje na Slovensku Únia materských centier. V Brezne tohto roku mesto prevzalo štafetu od dlhoročnej organizátorky Moniky Medveďovej a usporiadania sa ujal odbor kultúry a športu, ktorý sa program snažil zostaviť tak, aby si na svoje prišli všetky vekové kategórie.

Námestie zaplnili rodiny s deťmi

Kultúrny program bol veľmi pestrý a na námestie prilákal množstvo rodín. Na podujatí pod moderátorskou taktovkou Mareka Poliaka vystúpili deti z tanečnej školy Tančekovo, tanečnej skupiny Ajka, žiaci zo súkromnej základnej umeleckej školy Talentárium, mažoretky Deluka Valaská, Matej Struhár a záver patril spevákovi Tomášovi Buranovskému, ktorý sa po niekoľkých rokoch vrátil na hudobnú scénu s úspešným singlom Lúč už pod pseudonymom BuranoWski. Milým spestrením bola šou kúzelníka Wolfa, ktorého si už ratolesti pamätali aj z predchádzajúcich ročníkov Míle pre mamu.

Na námestí bolo veru veselo, nechýbala tiež tombola, chodúle, mega bubliny, prezentácia Sladkej dielne, Mary Kay, Slovlienky Lenky, preteky batoliat či deti sa mohli dosýtosti vyšantiť v skákacom hrade.

Ak ste na akcii boli, možno si uchováte aj takúto krásnu pamiatku pre svojich drobcov. Viac foto v galérii.

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Míľa pre mamu v Brezne 2018
14
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM