Kultúra

FOTO: Deviaty ročník projektu Godzone sa historicky po prvýkrát uskutočnil aj v Brezne

Najväčšie evanjelizačné turné projektu Godzone zavítalo v stredu 15. novembra do Brezna. V rámci projektu sa mladí zapojili do dobrovoľníckych aktivít

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Deviaty ročník projektu Godzone sa historicky po prvýkrát uskutočnil aj v Brezne
6
Galéria
Zdroj: Godzone FB

Desiatky mladých ľudí sa zapojili do dobročinnej aktivity, pomáhali rekonštruovať farskú kaviareň, ľuďom na námestí rozdávali čaj. Podujatie vyvrcholilo večerným koncertom, na ktorý prišla viac ako tisícka mladých ľudí. TASR o tom informoval Jaroslav Dodok, PR manager Godzone tour.

Potešili Brezno

Deviaty ročník podujatia Godzone tour sa historicky po prvýkrát uskutočnil v Brezne. Organizátori ho pripravili v rámci Týždňa Cirkvi pre mládež, ktorý na Slovensku aktuálne prebieha.

„Evanjelizačné turné, s ktorým sme navštívili Brezno, má za cieľ prebudiť v mladých ľuďoch odhodlanie meniť svet vôkol seba a zastaviť tak strach, apatiu či nezáujem,“ hovorí o vízii podujatia Július Slovák, riaditeľ projektu Godzone.

Ako ďalej uviedol, čo znamená byť odhodlaní a odvážni, si mladí ľudia mohli vyskúšať aj v praxi. Od skorých ranných hodín pomáhali s dobročinnými aktivitami.

Godzone tour
6
Galéria
Zdroj: Godzone FB

Výchovné koncerty na školách

Niekoľko dobrovoľníkov sa zapojilo do maľovania miestnosti vo farskej kaviarni, šmirgľovania a lakovania paliet, druhý tím zas pomáhal s vypratávaním knižnice a venoval svoj čas staršej dôchodkyni.

Ďalšia skupinka mladých ľudí rozdávala v chladnom počasí na námestí teplý čaj a kávu. Okrem dobročinnej aktivity v Brezne prebiehali aj výchovné koncerty na školách.

Vyvrcholením celodenného programu Godzone tour bol večerný koncert v Aréne Brezno, na ktorom vystúpili kresťanské chválové kapely ESPÉ, Heartbeat a Lámačské chvály.

Vystúpil kolumbijský akrobat Róbert Andrés Diaz Diaz a diváci mohli vidieť aj folklórne predstavenie. Projekt Godzone je katolícky projekt, ktorý vznikol v roku 2010.

V rámci svojej činnosti sa venuje najmä mladým ľuďom na celom Slovensku aj v Českej republike prostredníctvom animátorskej školy, či misijných výjazdov.

Takisto organizuje Godzone konferenciu a má mnohé ďalšie aktivity. Projekt je zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM