Rôzne

FOTO: Enduro 2018 bola veľká šou: Nechýbali rockové kapely a ohňostroj

Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v pretekoch motocyklov boli tento rok o niečo iné. Podujatie sa zmenilo na skvelú šou s nadupaným programom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Enduro 2018 bola veľká šou: Nechýbali rockové kapely a ohňostroj
13
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno

Súčasťou šampionátu v Brezne, ktoré organizoval motocyklový klub BMT v spolupráci s mestom, boli aj medzinárodné majstrovstvá Českej republiky.

Počas prvého májového víkendu sa v Brezne uskutočnilo tretie podujatie tohtoročného 9-dielneho seriálu medzinárodných majstrovstiev SR Enduro a Country cross 2018.

Majstri športu

V poradí išlo už o druhé klasické enduro v tomto roku. Podujatie v piatok slávnostne otvoril na námestí primátor Brezna Tomáš Abel, návštevníkom sa prihovoril aj štátny tajomník ministerstva dopravy a výstavby Peter Ďurček. O kultúrny program sa postarali rockové kapely Juraj Kupec s kapelou a revival Kabát.

Súčasťou akcie bola aj autogramiáda jedného z najúspešnejších slovenských motocyklových jazdcov Štefana Svitka, počas večera odovzdali ďakovné listy starým veteránom či na záver nechýbal ohňostroj.

Enduro 2018 v Brezne
13
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno

Jazdci absolvovali 45-kilometrovú trať

Športová komisia Enduro a raly SMF organizáciou dvojdennej súťaže v rámci seriálu MM SR poverila športové oddychové centrum v Brezne BMT pod vedením Petra Belka.

Na súťaži sa okrem pretekárov zo Slovenska, zúčastnili aj z Čiech, z Maďarska, Poľska a Rakúska. Prví jazdci sa vydali na 45-kilometrovú trať v okolí Brezna v sobotu i v nedeľu už o 9.00, pričom viedla členitým terénom cez lúky, lesné chodníky, kamenisté zjazdy a výjazdy.

Jazdcov odštartovali na námestí, pokračovali cez areál BMT na Lúčkach, smerom cez Chamarovú, Rohoznú popri strelnici, cez tunely smerom na Hronec a späť do areálu BMT.

Ako zaspomínal na staré časy jeden zo spoluorganizátorov, v 70-tych a 80-tych rokoch Československo reprezentovali špičkoví jazdci, ktorí pôsobili vo výcvikových združeniach zväzarmu.

„Títo borci počas vojenskej služby nenosili samopal, ale jazdili na motorkách. Chvályhodné je, že ako krajina sme vyhrávali jednu sezónu za druhou. Československo dokonca vyrábalo najkvalitnejšie motorky zn. Jawa, ktoré sa vyvážali do celého sveta.“ (Výsledky pretekov do skončenia uzávierky novín ešte neboli známe).

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM