Šport

FOTO: Horehronie žije šampionátom v biatlone, poslanci budú rokovať v Osrblí

V Aréne Brezno sa v utorok stretli mladé slovenské nádeje biatlonu a viac ako 200 žiakom základných a stredných škôl ukázali umenie tohto športu, ktorý vďaka úspechom našich reprezentantov zviditeľňuje Slovensko ďaleko v zahraničí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Horehronie žije šampionátom v biatlone, poslanci budú rokovať v Osrblí
5
Galéria
Zdroj: horehronie.net

Svoju mušku si mali šancu vyskúšať streľbou z laserových zbraní na biatlonový terč a vytrvalosť na bežeckom trenažéri. TASR o tom informoval tím z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

Zároveň informoval o odštartovaní kampane pred Majstrovstvami sveta juniorov a mládeže v biatlone v Osrblí, a to aj za účasti poslancov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktorí tam budú mať 10. januára prvé novoročné zasadnutie, členov Slovenského biatlonového zväzu a juniorskej reprezentácie. Šampionát sa začína 25. januára.

Prehliadka športových talentov

Do areálu v Osrblí sa opäť vracia svetový biatlon, mladé vychádzajúce talenty z celého sveta predvedú svoje najlepšie výkony a zabojujú o titul majstra sveta.

„Juniorské slovenské nádeje v Aréne Brezno predviedli svoje umenie a tým ukázali, že na Slovensku máme kvalitnú základňu a taktiež dobré podmienky pre svetovú úroveň v biatlone, čoho dôkazom sú výsledky ambasádorov majstrovstiev A. Kuzminovej a P. Hurajta. Parádne výsledky dosahujú sestry Fialkové, ktoré pochádzajú priamo z Horehronia,“ zdôraznila horehronská OOCR. Povzbudiť mladé talenty pred majstrovstvami prišiel v utorok do Brezna aj predseda BBSK Ján Lunter.

„Sme veľmi radi, že kraj finančne pomohol a aj vďaka nákupu snežných diel sa v Osrblí budeme môcť opäť tešiť svetovému podujatiu,“ konštatoval.

„Mesto Brezno sa tiež zapojilo do diania a prípravy majstrovstiev sveta juniorov a mládeže. Dnešným dňom začína v synagóge výstava biatlonu s názvom Slovenský biatlon v stopách času, ktorá bude trvať až do konca šampionátu. Naše námestie bude dejiskom otváracieho ceremoniálu, ktorý sa uskutoční 26. januára,“ dodal brezniansky primátor Tomáš Abel.

Foto: horehronie.net

Šampionát v Osrblí
5
Galéria
Zdroj: horehronie.net
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM