Rôzne

FOTO: Ján Lunter naprieč Horehroním! Predseda kraja vymenil kanceláriu za čerstvý vzduch

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter, vymenil 18. júla svoju kanceláriu za čerstvý horehronský vzduch. Vybral sa naprieč krásam Horehronia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ján Lunter naprieč Horehroním! Predseda kraja vymenil kanceláriu za čerstvý vzduch
12
Galéria
Zdroj: horehronie.net

Neokukaná Kráľová hoľa zdolaná na elektrobicykli, tradičné šumiacké jedlo podávané v Šumiackej izbe, či jazda obľúbeným historickým vláčikom do Lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline. A napokon miestne horehronské produkty a tradičné remeselné produkty v novootvorenom Turisticko-informačnom centre REGIÓN HOREHRONIE!

„Návštevu predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja v našom regióne Horehronie vítame a tešíme sa jeho záujmu o rozvoj regiónu v oblasti cestovného ruchu," povedal Ľuboš Ďurinďák, predseda OOCR REGIÓN HOREHRONIE.

Z kancelárie na vzduch

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter vymenil 18. júla svoju kanceláriu za čerstvý horehronský vzduch. Na Šumiaci navštívil tradičnú Šumiacku izbu a Pohostinstvo pod Úbočou, kde ochutnal tradičné horehronské delikatesy a vypočul si krásne a zvučné tóny hlasov z regiónu.

Ján Lunter si dupol do pedálov a spoznával Horehronie zo sedadla elektrobicykla, ktoré sú na Horehroní veľmi rozšírenou atraktivitou pre domácich obyvateľov ale aj návštevníkov regiónu.

„Jazda na elektrobicykli sa mi veľmi páčila a vidím túto atraktivitu ako cestu pre región pre prilákanie návštevníkov, ktorý chcú prežiť aktívnu dovolenku a spoznávať naše krásne Slovensko," hovorí predseda Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

Ján Lunter na Horehroní
12
Galéria
Zdroj: horehronie.net

Šliapol do pedálov

Šéf kraja hravo zdolal najvyšší dostupný bod pre cyklistov na Slovensku! Po výstupe na Kráľovu hoľu si celý „cyklopelotón“ na čele s Jánom Lunterom vychutnával svieži vysokohorský vietor v spojení s tónmi horehronskej hymny. Pieseň „Na Kráľovej holi“ znela medzi štítmi Vysokých Tatier aj v našich srdciach.

Čiernohronská železnica patrí medzi pýchy nášho regiónu a čaro tejto atraktivity spoznal aj Ján Lunter. Spoločne so zástupcami Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE.

„Lesnícky skanzen vo Vydrovskej doline v spojení s jazdou vláčikom patrí medzi najobľúbenejšie výlety našich návštevníkov. Počas tohto leta sme pripravili pre návštevníkov aj novinku, ktorou je Astrovlak. Počas tohto organizovaného výletu budeme pozorovať hviezdy pred tradičnou dreveničkou z 19. storočia. Ešte väčší adrenalín výletu pridáva jazda železničkou nočným a tmavým lesom v Čiernom Balogu," povedala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE Petra Rizdoňová Hlásniková.

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM