Správy

FOTO: Nábrežie Hrona sa zmení na nepoznanie. Pre mesto to bude investícia roka

Najväčšou investíciou roka 2018 bude zrejme projekt polyfunkčného oddychového areálu pri Hrone. Po dlhých desaťročiach sa občania dočkajú moderného kúpaliska.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nábrežie Hrona sa zmení na nepoznanie. Pre mesto to bude investícia roka
Zdroj: FB Tomáš Abel

Do konca tohto roka chce mať Mesto Brezno spracovanú projektovú dokumentáciu kúpaliska na nábreží Hrona. Začiatok prác je naplánovaný na jar budúceho roka.

Na samotnej realizácii projektu pracujú zamestnanci mestského úradu už niekoľko mesiacov a to na základe poskytnutého konceptu architekta mesta Karola Lička.

Plánujú naplno

„Sme v štádiu, keď projekčná kancelária vypracováva dokumentáciu pre územné a stavebné povolenie a realizačnú dokumentáciu vrátane výkazu výmer a rozpočtu. Následne prebehne verejné obstarávanie na zhotoviteľa, od ktorého očakávame, že v jarných prípadne začiatkom letných mesiacov začne s výstavbou,“ uviedla vedúca investičného odboru Zuzana Ďurišová.

Vizuál kúpaliska
4
Galéria
Zdroj: FB Tomáš Abel

Moderné a atraktívne

Nové kúpalisko na nábreží Hrona bude pozostávať z jedného detského a jedného polyfunkčného bazéna s tromi plaveckými 25-metrovými dráhami a celkovo 40 metrov dlhou relaxačnou časťou s atrakciami a tobogánom.

Nebudú chýbať šatne pre mužov aj ženy, sociálne a hygienické zariadenia, priestory pre zamestnancov, technologické vybavenie, ako aj poskytnutie prvej pomoci.

„Súčasťou areálu bude odbytová zóna s prepojením na polyfunkčný objekt reštaurácie prístupný z troch strán s terasou a premostením ponad plánovanú cyklotrasu a rieku Hron,“ približuje Ďurišová.

Na mieste, kde dnes stoja mestské skleníky, vyrastie unikátny polyfunkčný oddychový areál s dvoma bazénmi, ihriskami a reštauráciou.

Oddych i šport

„Snažili sme sa vyhovieť požiadavkám obyvateľov mesta a celého Horehronia, keďže ich dopyt po kúpalisku je obrovský. Športovisko tohto typu v meste roky chýbalo a my sme sa rozhodli to zmeniť. Brezňania si to zaslúžia,“ povedal primátor Tomáš Abel.

Mestskí projektanti do objektu kúpaliska zakomponovali okrem zelených plôch aj oddychovú zónu s detským a športovým ihriskom na plážový volejbal, bedminton, stolný tenis či petang. Parkovanie je plánované pozdĺž priľahlých jednosmerných ulíc s kapacitou takmer 100 miest.

Ak pôjde všetko podľa plánu, nové breznianske kúpalisko začnú stavať v nasledujúcej stavebnej sezóne a v rovnakej by ho mali aj dokončiť. Celý projekt bude financovaný z vlastných zdrojov, pričom náklady naň by nemali presiahnuť tri milióny eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM