Kristína Kožiaková Rôzne

FOTO: Nádherné divadlo nad Breznom: Zábery Perzeidov z najromantickejšej noci

Romantika, aká sa len tak nezopakuje. Taká bola noc, keď vo veľkom "padali hviezdy". Nad Breznom bola obloha jasná, a tak vznikli nádherné fotografie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nádherné divadlo nad Breznom: Zábery Perzeidov z najromantickejšej noci
Zdroj: Jaro Karak

Amatérsky fotograf Jaro Karak (28) obľubuje fotenie bleskov aj nočnej oblohy. Nedávno sme vás informovali o tom, že aj počas týchto prázdnin je príležitosť sledovať jeden z najznámejších a najaktívnejších meteorických rojov – Perzeidy.

Hodiny v chlade

„Padajúce hviezdy“ sú v činnosti už od druhej polovice júla a končia až okolo 24. augusta, pričom maximum ich aktivity tohto roku pripadlo na piatkové (12.8.) popoludňajšie hodiny.

Čítajte viac: V Brezne zažijeme najkrajšiu noc roka. Na oblohe sa odohrá úchvatné divadlo

Toto divadlo si samozrejme nenechal ujsť ani Jaro. „Strávil som noc na Pohanskom. Pohanské práve preto, lebo je tam relatívne čistá obloha od svetelného smogu,“ prezradil nám Jaro. Ako nám ďalej povedal, na miesto prišiel okolo 22:30 a pobudol takmer do tretej hodiny ráno. „Noc zo štvrtka na piatok bola dosť chladná, teplomer ukazoval len štyri stupne,“ konštatuje.

Najkrajšie divadlo

„Najkrajšie bolo, keď začalo to divadlo. Bolo krátko po jednej hodine a začalo to krásnym jasným meteorom, ktorý z môjho pohľadu osvetlil až zem. V jednom momente som napočítal 30 meteorov za jednu minútu,“ spomína na krásny zážitok mladý fotograf. Ako dodal: „Keď padali tie veľké "obludy“ tak mi až husia koža naskakovala."

Že bolo naozaj na čo pozerať, sa môžete presvedčiť v našej fotogalérii!

Môže vás zaujímať:

FOTO: Dychberúce zábery horehronského fotografa. Motorky v prachu aj úchvatné krajinky

FOTO: Brezniansky lovec bleskov. Pozrite čo všetko sa mu podarilo zachytiť

FOTO: Padajúce hviezdy na Breznom
13
Galéria
Zdroj: Jaro Karak
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM