Jaroslava Parašínová Rôzne

FOTO: Najväčšie lákadla na Horehroní? Železnička, Zbojská, a to nie je všetko

Stúpajúce teploty ťahajú von. Ak sa pýtate, kam vyraziť na výlet, ste na správnom mieste. Prinášame vám 5 tipov z okolia Brezna.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Najväčšie lákadla na Horehroní? Železnička, Zbojská, a to nie je všetko
11
Galéria
Foto: Archív TASR / Zdroj: brezno.dnes24.sk

Bystrianska jaskyňa

Rozdiel medzi pohybom na zemskom povrchu a naopak pod ním, pocítite v Bystrianskej jaskyni. Hneď pri vstupe sa budete cítiť ako v inom svete. Teplota sa tam pohybuje v rozmedzí od 5,7 do 6,7°C. Prechod ňou vám zaberie zhruba 45 minút. Ako jedna z dvoch najvýznamnejších v našom okolí, ponúka pohľad na tri priepasti s hĺbkou približne 20 metrov. Naozaj sa tu je na čo dívať! Krásne prírodné útvary rozmiestnené po celej jej ploche vás dostanú.

Kúpalisko Podbrezová

Ak vám bude veľmi teplo, práve voda je to, čo vás schladí. Napríklad aj v Podbrezovej. Kúpalisko vám poskytne priestor na relax, ale aj zábavu. V rámci športu si budete môcť zahrať volejbal, ping pong alebo bedminton. Ak budete unavení, môžete si oddýchnuť na svojej deke, rozprestretej na rozľahlom trávniku. Keď vás deka omrzí , je čas na to ísť do vody! Deti si prídu na svoje v detskom bazéne, kde sa iste zabavia s novými kamarátmi. Dospelí tu môžu využiť plavecký bazén.

Čiernohronská železnička

Čiernorhonská železnička a azda najväčšia atrakcia Čierneho Balogu zároveň, je známa po celom Slovensku. Jej hlavná sezóna tento rok odštartuje 1. júla 2017. Premávať bude do 3. septembra 2017 v časoch od 9:00 do 16:30, a to podľa cestovného poriadku platného na rok 2017. Okrem súpravy historických osobných vozňov, uvidíte na živo aj lokomotívy, či zrekonštruovaný motorový vozeň. Úžasný zážitok z jazdy vám a vašim deťom nikto nevezme. Železnička vás navyše odvezie aj do lesníckeho skanzenu!

Lesnícky skanzen

Ak hľadáte miesto, na ktorom chcete zažiť oddych, poučenie aj zábavu v lone prírody, skanzen je pre vás správnou voľbou a mali by ste ho navštíviť. Skanzenom vedie náučný chodník, ktorý má dĺžku až 4 km a 75 zastávok. Nielenže odkrýva tajomstvá lesa, históriu lesníctva a prácu lesníkov, poukazuje aj na pestovanie, ochranu a význam lesa. Skanzen sa nachádza vo Vydrovskej doline v Čiernom Balogu.

Salaš Zbojská

Keď na výlete vyhladnete, zachádzku si môžete urobiť aj na Salaš Zbojská. Okrem úžasného jedla svojim návštevníkom ponúka veľa zaujímavostí a atrakcií. Vyhliadková veža, požičovňa bicyklov, jazda na koňoch, zbojnícky náučný chodník, a to ani z ďaleka nie je všetko. V okolí reštaurácie určite stretnete čuvačov, ktorí sú pre toto miesto charakteristickí. Ak sa vám nebude chcieť odísť, nezúfajte, máte aj kde prespať. Noc na skutočnom salaši vám prinesie zážitky, na ktoré len tak nezabudnete!

V priloženej fotogalérii vám prinášame fotografie niekoľkých zaujímavých miest v okolí Brezna!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Miesta v okolí Brezna, ktoré sa oplatí navštíviť!
11
Galéria
Foto: Archív TASR / Zdroj: brezno.dnes24.sk
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM