Jaroslava Parašínová Kultúra

FOTO: Námestie ožilo obľúbenou akciou. Dni mesta Brezno lákajú malých i veľkých

V centre Brezna je rušno už od rána. Ľudí prilákal bohatý program Dní mesta Brezno. Nechýbali sme ani my!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Námestie ožilo obľúbenou akciou. Dni mesta Brezno lákajú malých i veľkých
39
Galéria
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok podvečer odštartovali Dni mesta Brezno. Domácim aj cezpoľným návštevníkom ponúkajú najbližšie dni bohatý program. Otvorenie slávností v piatok predpoludním spestril najmä program pre najmenších. Tými sa námestie doslova hemžilo.

Deti sa nenudili

Už od rána na námestie prichádzali deti s rodičmi, deti z materských, ale aj základných škôl. Zaujali ich najmä stánky, kde si môžu precvičiť svoje logické zmýšľanie. Učitelia z rôznych škôl si pre ne pripravili niekoľko zaujímavých hlavolamov v podobe drevených hier, hádaniek a mnoho iného. Najmenších sme často videli v rukách s kruhmi, ktoré hádžu na paličku. O niečo väčší detský návštevníci, si zas pohadzovali tenisové loptičky. Deťom učarovali rôzne atrakcie, napríklad kolotoče, jazda na koníkoch v kruhu, či špeciálna trampolína.

„Veľmi sa teším. Mám dve deti. Dnes si námestie naplno užívajú, komunikujú s ďalšími deťmi a vzájomne sa tak bavia. Ja som veľmi spokojná tiež. Počasie je pekné, príjemné, stretla som tu v priebehu hodiny veľa priateľov. Som teda šťastná za moje deti, aj za seba,“ prezradila nám Ivana.

Na námestí vidieť stáť stánky s remeselníckymi výrobkami. Zakúpiť si tam môžete ručne strúhané drevené pomôcky do kuchyne, kosisko, teda drevenú rukovať na kosu, ručne maľované obrázky, či šperky. Zaručene tam nájdete darček, pokiaľ niekomu nejaký chcete venovať. Remeselníci vám tiež radi predvedú, ako svoje produkty vyrábajú.

Tradičné dobroty

Z jedla máte na výber nielen pečené klobásy, placky, trdelníky a ďalšie tradičné dobroty. Najrôznejšie druhy placiek, mäsových výrobkov a ďalších jedál môžete prestriedať čímsi sladkým. Ak niekoho chcete potešiť, kúpiť mu tiež môžete zdobený medovník. Nechýbajú ani káva čaj a pestrý výber alko aj nealko nápojov.

V piatok večer budú slávnosti gradovať aj v podobe koncertov hudobných hostí. Na námestí sa vystrieda hneď niekoľko hudobníkov, ktorí to na pódiu poriadne roztočia. Máte sa na čo tešiť!

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z Dní mesta Brezno 2017!

V OBRAZOCH: Dni mesta Brzeno lákajú na námestie
39
Galéria
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: brezno.dnes24.sk
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM