Kristína Kožiaková Rôzne Správy

FOTO: Neďaleko Brezna vznikli nádherné diela. Výšivka či kostol z darov prírody

Vďaka originálnemu nápadu uzreli svetlo sveta úchvatné výtvory. Veď pozrite sami, čo všetko sa dalo obdivovať v neďalekom Bacúchu!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Neďaleko Brezna vznikli nádherné diela. Výšivka či kostol z darov prírody
16
Galéria

Krásne aj zdravé dary prírody už po šiestykrát vystavovali v obci Bacúch neďaleko Brezna. V priestoroch kultúrneho strediska sústredili množstvo ovocia a zeleniny, a vytvorili tak jedinečnú výstavu, o ktorej nám porozprávala jedna z organizátoriek, Mária Cesnaková.

Môže vás zaujímať: PREHĽAD 10 podujatí pre Brezňanov. Kde sa cez týždeň rozhodne nudiť nebudete?

„Tento rok sa zapojili aj viaceré obce z okolia, ktoré sme oslovili. V minulosti to bola len obecná výstava, ale samozrejme, do budúcna uvažujeme ešte o väčšom rozsahu,“ prezradila Cesnaková, ktorá nás previedla výstavou.

Ako nám prezradila, ľudia už svoje plody na výstavu nosia sami.„Vyhlásili sme to párkrát v rozhlase a občania sa radi zapoja. Už sú za tie roky zvyknutí a prinesú, čo sa im urodilo v záhradke,“ povedala ďalej.

Na otvorenie prišlo viac ako 60 ľudí, s čím boli organizátori spokojní. Výstavu si príde pozrieť okolo 300 ľudí, a ako sme sa dozvedeli, nechodia len miestni. „Na výstavu prispela aj škola, ktorá s deťmi vytvorila jesennú výstavku prác,“upresňuje ďalej Cesnaková a dodáva, že deti za svoju prácu dostali aj odmenu.

Na výstave nájdete aj unikátne veci ako kostol z jesenných plodov, postavy aj nádhernú výšivku vytvorenú z jabĺk či strukov.

„Väčšinou prinesené plody ľudia nechcú naspäť, a tak sa po výstave ovocie a zelenina darujú na charitu a potešia tak ľudí v domovoch,“ prezradila na záver Cesnaková.

Krásne plody a výtvory z nich si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Čítajte tiež: FOTO: Farebná nádhera láka do prírody. 5 tipov na strávenie jesene na Horehroní

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM