Kristína Kožiaková Rôzne

FOTO: Obdivuhodná zbierka mladého Brezňana. Jarovi učarovali policajné autá

Svoj prvý kúsok ulovil, keď mal 14 rokov. Odvtedy sa policajná zbierka riadne rozrástla. Jaro v rozhovore prezradil aj to, ako niektoré kúsky zatriasli peňaženkou!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Obdivuhodná zbierka mladého Brezňana. Jarovi učarovali policajné autá
Zdroj: Jaro Karak

Jarko Karak je mladý Brezňan s množstvom záľub. Okrem fotenia bleskov a okolitej prírody zbiera model áut. Autá to však nie sú hocijaké, ale policajné. Zbiera modely, ktoré brázdili naše cesty od roku 1948.

Čítajte tiež: FOTO: Brezniansky lovec bleskov. Pozrite čo všetko sa mu podarilo zachytiť

K zbieraniu modelov Jaro dostal vo svojich štrnástich rokoch. „Keď som zbadal na benzínovej pumpe model Škodu 120L VB,“ spomína na svoje začiatky Jaro. To spustilo jeho vášeň. Najskôr sa začal venovať zbieraniu žltobielych modelov s nápisom VB.

Zdroj: Jaro Karak

„Neskôr som zistil, že chodili aj autá s nápisom Verejná bezpečnosť, tak sa som vrhol aj na tie. Samozrejme skončilo to tým, že do zbierky pridávam všetko, čo kedy brázdilo naše československé a slovenské cesty od roku 1948 a momentálne mám v zbierke 38 kusov,“ priznal.

Zbierka sa mu rozrastá vďaka aukciám, ktoré sleduje, nákupom na internete, ale aj prerábkou modelov. „Niektoré modely mám spravené zo základného. Jednoducho sa prestriekajú a upravia na model, ktorý potrebujete,“ prezrádza.

Zbierať malé modely autíčok sa nezdá ako finančne náročná záľuba, avšak niektoré podľa Jara siahnu do vrecka dosť hlboko. „Cena je od 20 eur až po 400 eur. Svoj najdrahší model som kúpil za 286 eur z Ruska a je to Volga M 21, svetlomodrá,“ prezrádza a dodáva. že za model LADA1200 dal 6000 Kč. To sú podľa neho kúsky, ktoré považuje za naj.

Pozrite si Jarovu unikátnu zbierku v našej fotogalérii!

Môže vás zaujímať:

FOTO: Úchvatné zábery nočnej oblohy plnej hviezd. Jaro z Brezna čaká na kométu

FOTO: Krása jesene zachytená mladým Brezňanom. Úchvatné zábery prírody Horehronia

FOTO: Jarova neobyčajná zberateľská vášeň. Policajné modely mladého Brezňana
38
Galéria
Zdroj: Jaro Karak
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM