Kristína Kožiaková Rôzne

FOTO: Ondrejský jarmok sa rozbehol. Prvé zábery atmosféry v centre Brezna

Už po neuveriteľný 528. krát sa na breznianskom námestí odohráva Ondrejský jarmok. Čo všetko vám ponúka tento rok?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ondrejský jarmok sa rozbehol. Prvé zábery atmosféry v centre Brezna
34
Galéria
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk

528. ročník Ondrejského jarmoku je oficiálne otvorený. Breznianske námestie sa zmenilo na veľké jarmočisko a už od rána je zaplnené ľuďmi.

Ako po minulé roky, je opäť z čoho vyberať. Námestie aj priľahlé ulice sú preplnené stánkami s tovarom od výmyslu sveta. Počas našich potuliek nás zaujalo hneď niekoľko vecí.

Námestie patrí remeselníkom

Ako býva zvykom, priamo na námestí majú svoje stánky hlavne remeselníci. Obdivovať môžete krásne hrnčiarske výrobky a neďaleko, v priamom prenose, uvidíte aj precíznu prácu drotára.

Množstvo drevených výrobkov do kuchyne potešia nejednu gazdinku a samozrejmosťou sú obľúbené drevené hračky.

V parku je rozložený šikovný rezbár. Nádherné sochy vytvára motorovou pílou priamo pred očami ľudí. „Vyzerá, že je veľmi šikovný a zručný, jeho sochy sú naozaj krásne,“ prezradila návštevníčka jarmoku, ktorá ho sledovala pri práci.

O stánky s vianočnými dekoráciami či rôznymi hand – made výrobkami do bytu a domu nie je tiež núdza. Na jarmoku ich nájdete hneď niekoľko. Ďalej aj bytový textil, kožuchy, kabáty, nábytok, výrobky z prútia, vlny, bižutériu, balóny a mnoho iného.

Pochutia si aj gurmáni

Návštevníkov osloví hneď niekoľko stánkov s rôznymi pochutinami.Na jarmoku zoženiete množstvo domácich výrobkov. Či už ide o mäsové alebo syrové výrobky a natrafíte aj na domáci chlieb.

Nasýtiť sa môžte aj po gurmánsky. V sektore, ktorý je vyhradený na občerstvenie, to rozvoniava naozaj výborne. My sme vsadili na sladké a ochutnali sme výborný trdelník.

Ondrejský jarmok potrvá do soboty a určite stojí za zmienku, že v sobotu vás od rána čaká zabíjačka. „Okrem tradičnej Horehronskej zabíjačky, ktorá sa každoročne koná počas Ondrejského jarmoku, bude aj zabíjačka Dolnozemská, ktorú budú robiť priatelia z partnerského mesta Nadlak,“ uviedla pre Brezno 24 viceprimátorka Petra Dzurmanová.

Pozrite si, ako to vyzerá na 528. ročníku Ondrejského jarmoku v našej fotogalérii!

Lákadlá Ondrejského jarmoku 2016
34
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM