Eliška Šándorová Šport

FOTO: Pochodeň mierového behu mala zastávku aj v Brezne

Do metropoly Horehronia sa našli cestu aj bežci, ktorí k nám zavítali v rámci Mierového behu. Táto akcia prešla už 140 krajinami sveta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pochodeň mierového behu mala zastávku aj v Brezne
8
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno

Mierový beh je štafetový beh s horiacou pochodňou, ktorú nesú cez viac než 140 krajín sveta státisíce dobrovoľných bežcov. Bežecká pochodeň bude prechádzať aj naším mestom.

Mierový beh (Peace run) vznikol v roku 1987. Založil ho atlét, filozof a umelec Sri Chinmoy. Svojou životnou filozofiou, dielom a neúnavným úsilím inšpiroval ľudí najrôznejších národov a kultúr, za čo dostal mnohé medzinárodné ocenenia.

S Mierovou pochodňou môžete bežať, alebo ju len na chvíľu podržať a vložiť do nej svoje želanie pre ostatných. Pridáte sa tak k mnohým významným osobnostiam a k miliónom ľudí na celom svete, ktorí držali pochodeň od vzniku Mierového behu v roku 1987 .

Pochodeň symbolizuje mier a poslaním tohto behu je prekonávať kultúrne a náboženské hranice medzi národmi, ľuďmi alebo hranice v nás samých.

Vo štvrtok 7. júna mala akcia svoju zastávku v Brezne, kde ju čakala delegácia breznianskej samosprávy na čele s viceprimátorkou Petrou Dzurmanovou a žiakmi s učiteľmi zo ZŠ Pionierska 2.

Foto: Mesto Brezno FB

Mierová pochodeň Brezno
8
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM